Policija, ilustracija (Foto: PU zagrebačka)
Policija, ilustracija (Foto: PU zagrebačka) Foto: PU zagreba?ka

Završena je istraga serije provala i krađa u okolici Zagreba, javila je policija.


Zagrebačka policija 45-godišnjaka sumnjiči za čak 14 krađa provaljivanjem. Za poticanje na počinjenje tih djela osumnjičen je 54-godišnjak koji je policiji zasad nedostupan.

45-godišnjak je osumnjičen da je u rujnu ove godine počinio više provala u nogometne klubove na području Policijske uprave zagrebačke (u Donjem Stupniku, u mjestu Žabnica, Donjoj Bistri, Brdovcu, u mjestu Gaj, u mjestu Velika Ostrna, u mjestu Banovo te u Botincu) te u veterinarsku stanicu u Lonjici. Pokušao je provaliti u trgovinu u Rakovcu te u župni ured na Trgu sv. Klare u Zagrebu.

Također je teretnim automobilom, koji je prethodno iznajmio, dolazio u blizinu objekta u koji je provalio i potom krao razne stvari kao što je metalni sef s novcem, monitor, pisač, tonere, zvučnik, kotao za paprikaš, plinsku bocu, kosilice, razni alat, sokove, televizor, sladolede, novac, nogometnu loptu te kuhalo.

Što se tiče 54-godišnjaka, on je 45-godišnjaka angažirao da provaljuje i krade, uputivši ga u rent-a-car u kojem će iznajmiti vozilo i pokazavši mu u koji objekt treba provaliti i koje predmete treba ukrasti. Isto tako, sumnja se da je 45-godišnjak nakon svake provale teretni automobil predao 54-godišnjaku, zajedno s ukradenim predmetima, a te je predmete 54-godišnjak prodao, a novac podijelio s 45-godišnjakom.

Vezani članci Policijsko vozilo U Zagrebu u stanu pronađen mrtav muškarac, policija istražuje okolnosti smrti Provala, ilustracija (Foto: Pixell,Zeljko Lukunic) Bježao policiji i sakrio se u WC: Mladić osumnjičen za 22 provale vrijedne gotovo 300.000 kuna