Jahta, ilustracija
Jahta, ilustracija Foto: Dusko Marusic/Pixsell

Policija je kazneno prijavila 23-godišnjaka koji je u riječkoj putničkoj luci odvezao jahtu njemačkog državljanina na kojoj su bile dvije osobe, pa je jahta neko vrijeme nekontrolirano plutala, izvijestili su iz primorsko-goranske policijske uprave.


Policija 23-godišnjaka sumnjiči da je u noći 6. lipnja na putničkoj obali u Rijeci odvezao jahtu u vlasništvu njemačkog državljanina.

Vezani članci Požar broda u Bilicama U Bilicama kod Šibenika planula jahta, potonula prije nego su je vatrogasci uspjeli ugasili Nevrijeme u Rijeci - 1 Grom udario u kuću u Rijeci, šahtovi razbacani, prolaznici odgurali auto iz poplavljenog pothodnika. U Kaštelima se stvorio ''blic tornado''

Iz policije navode da je jahta tako "jednim dijelom nekontrolirano plutala po moru, a na njoj su u to vrijeme bile dvije osobe".

Mladića se sumnjiči da je počinio kazneno djelo "dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu 73-godišnjega njemačkog državljanina". Nakon završetka istrage kazneno je prijavljen mjerodavnome državnom odvjetništvu.