Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Rijeka: 12 godina zatvora za ubojstvo studenta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog ubojstva Aleksandra Abramova 2009. godine, danas je na 12 godina zatvora osuđen Dušan Cupać.

Dušan Cupać (25) danas je na riječkom Županijskom sudu u odsutnosti nepravomoćno osuđen na 12 godina zatvora zbog ubojstva creskog studenta Aleksandra Abramova 2009. godine u središtu Rijeke.

Pročitajte i ovo James Crumbley, otac školskog ubojice, osuđen za ubojstvo - 7 Masakr u Michiganu Povijesna presuda: Otac dječaka koji je počinio pokolj u školi osuđen za ubojstvo Alice Wood tragična smrt Pregazila zaručnika nakon svađe pa lagala da je riječ o nesreći: "Osoba kojoj je najviše vjerovao je osoba koja mu je oduzela život"

Dvojica mladića koji su bili u Cupaćevu društvu te večeri, njegov rođak Dario Cupać (26) i Dario Savić (29) osuđeni su zbog nepružanja pomoći teško ozlijeđenom Abramovu, i to Cupać na pet mjeseci zatvora, a Savić na tri mjeseca.

Sudsko vijeće utvrdilo je da je 4. prosinca 2009. godine na Trgu svete Barbare, tijekom svađe Dušan Cupać više puta udario Abramova nakon čega je creski student pao, a Cupać ga je nastavio udarati rukama i nogama. Nanio mu je brojne ozljede, među kojima prijelom nosne kosti i napuknuće prednjih kostiju lubanje.

Rijeka: Nakon ubojstva prošetali pored policajca

Dušan Cupać, Dario Cupać i Dario Savić su pobjegli s mjesta događaja, a Abramov se ugušio u vlastitoj krvi ležeći na podu.

Sudac Saša Cvijetić je u obrazloženju presude naveo da je Dušan Cupać kažnjen s 12 godina zatvora, od maksimalnih 15 za to kažnjivo djelo, jer je sudsko vijeće uzelo u obzir njegovu mladost i dosadašnju neosuđivanost. Kazao je da je izudarao Abramova znajući da ga na taj način može usmrtiti.

Sudac je istaknuo da je Dario Savić nedugo nakon događaja pozvao hitnu pomoć te je zbog toga dobio manju kaznu od Darija Cupaća. No, kazao je Cvijetić, Savić je propustio pomoći Abramovu dok je ležao na podu.

Dušan Cupać je od ubojstva u bijegu te se nalazi u Srbiji pa je odlučeno da mu se sudi u odsutnosti. Dario Cupać i Dario Savić su već proveli svaki po šest mjeseci u pritvoru, te su tako odslužili nepravomoćnu zatvorsku kaznu. Tijekom sudskog postupka su se branili sa slobode. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene