Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispitani prvi svjedoci

Rijeka: Nakon ubojstva prošetali pored policajca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi svjedoci u istrazi pokrenutoj protiv trojice Riječana koje se tereti da su 4. prosinca ove godine bezrazložno i bešćutno nasmrt pretukli 23-godišnjeg studenta Aleksandra Abramova iz Cresa, saslušani su u Istražnom centru Županijskoga suda u Rijeci.

Trojica mladića iz Rijeke, od kojih su dvojica ubrzo bila uhićena, naknadno su optuženi za ubojstvo, za što im prijeti 15 godina zatvora. Radi se o Dušanu Cupaću (21), Dariju Saviću (24) i Dariju Cupaću (21). Prvooptuženi Dušan Dule Cupać prije dolaska policije pobjegao je u Srbiju. Istraga slučaja povjerena je najiskusnijem riječkom istražnom sucu, Valentinu Ivanetiću, a pred njim je jučer kao prvi svjedok saslušan riječki policajac koji je kobne večer bio u službi u civilnom odjelu u ophodnji centra grada.

Nadimak otkrio ubojicu

On je rekao kako je na Koblerovu trgu naišao na dvojicu mladića i pritom čuo jednog od njih kako govori: 'Vidi što mi je napravio', na što mu je drugi odgovorio: 'Daj, Dule, pusti to', piše Jutarnji list. Cupać je pritom mislio na krv koja mu je tekla iz neke rane koju je zadobio u tučnjavi, a trag krvi išao je sve do mjesta gdje su sjeli u auto. Poslije se ispostavilo da su to bili napadači na Abramova, a policajac je to shvatio kada je iz postaje dobio informaciju da je na Trgu svete Brabare u besvjesnom stanju pronađen teško ozlijeđeni mladić, piše list dalje. Policiji je upravo nadimak Dule, koji je čuo i gradski čistač, pripomogao da vrlo brzo otkrije napadača.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene