Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident u Zagrebu

Psi napali 71-godišnjaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas oko 9 sati zagrebačka policija zaprimila je dojavu KB Rebro nakon što je susjed dovezao 71-godišnjaka kojeg su napali psi.

Tijekom dana napadnuti 71-godišnjak operan je, a liječnik KB-a Rebro potvrdio nam je kako je muškarac u bolnicu zaprimljen sa teškim ozlijedama po licu i nogama te kako se ne nalazi u životnoj opasnosti. Miškarac se trenutačno nalazi na liječenju na odjelu otorinolaringologije.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Dva pit bula su u Gornjem Bukovcu starijeg muškarca izgrizli jutros oko devet sati, a teško ga je ozlijeđenog u bolnicu dovezao njihov 31-godišnji vlasnik. Pozivajući se na svjedoke, neki mediji javljaju da su psi istrčali iz otvorenog dvorišta i srušili muškarca na pločnik te ga izgrizli. Pse je navodno u dvorište potjerao vlasnik.

Po Pravilniku o opasnim psima iz 2005., psi pasmine terijera tipa bul koji ne mogu biti upisani u registar (pit bul terijer) i njihovi križanci moraju biti označeni mikročipom, sterilizirani ili kastrirani te upisani u Upisnik pasa u rubriku 'Moguće opasan pas'. Vlasnik mora prijaviti posjedovanje takvog psa, a za daljnje držanje ovlaštenome veterinarskom uredu mora podnijeti dokaze o nekažnjavanju protiv života i tijela čovjeka, zloporabe opojnih droga, mučenja životinja i drugih kaznenih djela počinjenih uporabom sile, prijetnje, protupravnog prisvajanja te oštećenjem ili uništenjem imovine. Vlasnik također mora biti stariji od 18 godina i poslovno sposoban.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene