Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Nakon višesatnog pregovaranja

Drama u Brodarici završila: Osumnjičeni se upucao, ranjen prevezen u bolnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je u srijedu, u kasnim večernjim satima, pronašla osumnjičenog Borisa Luketu na širem šibenskom području. Pronađen je nedaleko od kuće u kojoj su se poslijepodne dogodila ubojstva, bio je naoružan i prijetio samoubojstvom. Policijska opsada je trajala oko četiri sata, a tada se osumnjičeni pokušao upucati te je ozlijeđen prevezen u bolnicu.

U srijedu, 26. travnja 2017. u 16:34 sati nakon zaprimljene dojave u obiteljskoj kući u mjestu Gomljanik, Brodarica (PU šibensko-kninska) pronađene su dvije mrtve osobe (žena i muškarac) te nedaleko od kuće u osobnom automobilu još jedan mrtav muškarac, objavila je policija. Ubrzo je objavljen i identitet osumnjičenog.

Pročitajte i ovo Screenshot U policijskoj postaji Šokantno otkriće: Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke nije umro prirodnom smrću Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica

02:01 - ''Unatoč višesatnom pregovaranju, osumnjičeni je stavio pištolj u usta iz kojeg je u 0:40 sati došlo do opaljenja. Iako su ga policijski službenici pokušali spriječiti uporabom elektrošokera, nisu uspjeli, navodi se u priopćenju. S ozljedama u predjelu glave, Luketa je prevezen u Opću bolnicu Šibenik, gdje daje znakove života. Policijski službenici PU šibensko-kninske u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije nastavljaju kriminalističko istraživanje'', stoji u priopćenju policije koje smo upravo dobili.

1:33 - Drama u Brodarici je, čini se, okončana. Službenih informacija o tome što se dogodilo i kako je došlo do raspleta situacije za sada nema, ali s mjesta opsade povukla se policija s dugim cijevima, a ostalo je svega nekoliko policajaca. Koga je odvela hitna pomoć, također, u ovim trenucima nije potvrđeno. Stanje u Brodarici se normaliziralo i ponovno je pušten promet, a stanarima je dopušteno da se vrate kućama.

Nije službeno poznato što se dogodilo, ali prema pisanju portala Šibenik.in nešto nakon ponoći došlo je do pucnjave, no nije poznato tko je pucao niti kako je do pucnjave došlo. Neslužbeno je u pucnjavi ozlijeđen osumnjičeni, no detalji događaja najvjerojatnije će biti poznati tek u četvrtak ujutro nakon službenog izvješća policije.

Iz glasnogovorništva PU šibensko-kninske u ovim trenucima nismo uspjeli dobiti nikakve informacije.   

00:48 - Na mjesto događaja stigla je hitna pomoć s nosilima, nikakvih detaljnih informacija o tome što se događa za sada nema. Za sada nije poznato je li netko ozlijeđen i o kome se uopće radi.

23:46 - Policija je opkolila područje na kojem se nalazi osumnjičenik za ubojstvo koji prijeti samoubojstvom i naoružan je. Detaljnih informacija za sada nema, a kako nam javlja naša novinarka s terena, službenih informacija nema, a ništa od nagađanja, koja neslužbeno objavljuju pojedini mediji, nije potvrđeno. 

22:30 - Jadranskom magistralom na dionici između Šibenika i Morinjskog mosta policija ne propušta čak ni međugradske autobuse, potvrdili su u županijskom centru 112. Ulazak na Brodaricu policija ne dopušta ni stanarima, jer kažu da im ne mogu jamčiti sugurnost.

21:35 - Policija je objavila da je u 21:18 sati zatečen naoružan Boris Luketa na širem šibenskom području. "Osumnjičeni prijeti samoubojstvom, a pregovori su u tijeku", poručuju iz policije. 

20:40 - Pretragom terena policijski službenici su na širem šibenskom području pronašli crveni Renault Clio, šibenskih registracijskih oznaka, za kojim je policija tragala. Na suvozačevom mjestu pronađeno je vatreno oružje, a za osumnjičenim se i dalje traga.

19:30 - Policija je pozvala medije da objave fotografiju Borisa Lukete i da pozovu građane ukoliko uoče njega ili vozila za kojim tragaju, da ih odmah obavijeste pozivom na 192.

19:10 - Policija provodi intenzivno traganje za osobom Luketa Boris (1958.) iz Primoštena kojeg povezujemo s događajem. Luketa je viđen na mjestu događaja te se sumnja da se udaljio s crvenim Cliom reg. oznaka ŠI 569 FD.

Također, policija traga za vozilom Nissan 370 Z3 crne boje ŠI 900 EM.

''Policija za sada ne može govoriti o identitetu ubijenih. Motiv ubojstva utvrdit će se kriminalističkim istraživanjem'', potvrdila je za Dnevnik Nove TV Helena Biočić iz Ravnateljstva policije.

Podsjetimo, policija je nakon dojave izašla na ulice s dugim cijevima očito tražeći upravo Luketu. Isprva su neslužbene informacije govorile da su ubijene dvije osobe, navodno supružnici, da bi potom iz policije stigla potvrda da su pronađene tri mrtve osobe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene