Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prometnom zločincu 30.000 kuna kazne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nije mi sada do razgovora. Slabo mi je šepajući, s nekoliko ogrebotina na tijelu, rekao je jučer Elvis Tahirović (24) pri izlasku iz Prekršajnog suda u Selskoj, gdje mu je dežurni sudac Edhem Kapetanović izrekao kaznu od 30.000 kuna zbog pijanog divljanja u posuđenom automobilu dan prije.

No, Tahirović, teški prometni recidivist, građansku je, ali i sudsku javnost konsternirao još 2001. godine, kad je pripit na pješačkom prijalazu i prošavši kroz crveno svjetlo u Zagrebu pregazio 11-godišnju djevojčicu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najdraža mu kosilica Kako krokodil od pola tone grize sve pred sobom Slika nije dostupna Riley Keough Unuka Elvis Presleya ima odlične gene

Nakon što je odslužio petogodišnju zatvorsku kaznu zbog toga, ove je nedjelje ponovno počinio niz prometnih prekršaja. Kako smo pisali, s 0,66 promila alkohola u krvi, u 10.35 sati fiatom bravom zaletio se u automobil ispred sebe koji je na križanju Vukovarske i Miramarske ulice čekao na semaforu, te ga odbacio na automobil ispred.

Trojica muškaraca tada su lakše ozlijeđena. Potom je, bez razmišljanja, i sam ozlijeđen, pobjegao s mjesta nesreće, te nešto poslije udario u pješački otok i pokupio nekoliko prometnih stupića. 

Policija ga je sustigla, a kad je izašao iz slupanog automobila, počeo je vrijeđati policajce, a zatim je i njima pokušao uteći. Uhićen je malo kasnije u Plitvičkoj ulici. Tahirović je jučer prekršajnom sucu sve priznao i rekao da mu je žao.

Izrečena mu je viša novčana kazna zbog četiri prometna prekršaja: vožnje u pijanom stanju, vožnje bez vozačke dozvole, prevelike brzine te bijega s mjesta nesreće. 

Kako smo doznali, zakonskih uvjeta za zatvorsku kaznu nije bilo, jer iako višestruko prijavljivan zbog prometnih prekršaja, nijednom dosad nije pravomoćno osuđen pa se formalnopravno ne tretira kao recidivist.

No, zatvor ga ipak nekako može sustići u slučaju da ne smogne novac za plaćanje kazne. Tada bi kaznu otplaćivao iza rešetaka, 300 kuna po noći.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene