Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve negira

Prevarantica se domogla 46.700 kuna varajući očajne ljude. Sad im dolaze ovrhe, a ona ne priznaje zločin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prevarantica kojoj se sudi, domogla se više od 46.000 kuna, lažno se predstavljajući kao socijalna radnica i policajka. Varala je ljude kojima je bila potrebna socijalna pomoć, a sada im dolaze ovrhe.

Na Općinskome sudu u Splitu vodi se postupak protiv 42-godišnje prevarantice iz Dalmatinske zagore, koja se predstavljala kao socijalna radnica i policajka te pod lažnim izgovorima odvodila žrtve u prodavaonice mobilnih operatera gdje je na temelju njihovih osobnih karti ugovarala pretplatu, uzimala mobitele i zvučnike.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PREVARANTI HARAJU Zaredale internetske prijevare - iz policije savjetuju: "Ni slučajno ne upisujte svoj PIN, kao ni podatke s platne kartice"

Za žrtve je uglavnom birala ljude koji su bili u tretmanu socijalne skrbi, a na prevaru se domogla  više od 46.700 kuna, donosi Slobodna Dalmacija

Optužnica Općinskog državnog odvjetništva tereti 42-godišnjakinju za pet kaznenih djela prevare, 32-godišnjaka za dvije prevare te 38-godišnjaka za jednu prevaru.

Pročitajte i ovo Pripreme za popis stanovništva - 5 opljačkana žena Policija upozorava građane: Već su se pojavili lažni popisivači stanovništva, prave ćete ovako prepoznati

Njih dvojica su radila u jednoj od trgovina operatera telekomunikacije u Splitu te se terete da su sudjelovali u obmani žrtava. Mlađi je dobio otkaz nakon što su u dućan došli policijski inspektori, dok je stariji uspio zadržati posao na kojem je duže od deset godina.

Za glavnu prevaranticu državno odvjetništvo traži kaznu bezuvjetnog zatvora, dok se za pomagače predlažu uvjetne kazne zatvora.

U svojoj obrani 42-godišnjakinja nije priznala za što je tereti optužnica.

"Upoznala sam 32-godišnjaka preko interneta. Imala sam neke stare mobitele, a on ih je otkupljivao. Bila sam u teškoj financijskoj situaciji. Rekao mi je ako poznajem još nekoga tko želi zaraditi da ću biti nagrađena i kazao mi je gdje se ti siromašni ljudi kreću", navela je.

"Došla sam u Solin i tu su bila četvorica. Rekla sam da ako im treba novac da mogu srediti, da uzmu pretplatu i dobiju novac na ruke za mobitel. Došli bi u trgovinu i 32-godišnjak bi imao spremne papire.

Jedan je odmah potpisao, bio je na heroinu. Nisamo dobili nikakve mobitele, ja sam mu dala 1000 kuna, a sebi uzela 1.500. To da im kažem za socijalnu pomoć je bila ideja 32-godišnjaka.

Onda sam ja ostalima spominjala Caritas, Crveni križ i sl. Za druga dva sam dobila po 2500 kuna, a njima bih dala po 1000 kuna", izjavila je prevarantica na sudu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene