Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREVARANTI HARAJU

Zaredale internetske prijevare - iz policije savjetuju: "Ni slučajno ne upisujte svoj PIN, kao ni podatke s platne kartice"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog povećanog broja internetskih prijevara, vezanih uglavnom za prodaju rabljenih predmeta i odjeće, iz policije upozoravaju građane da ni slučajno ne navode svoj PIN ili CVV broj, kao ni bilo kakve podatke s platne kartice.

Međimurska policija traga za prevarantima koji su putem interneta oštetili nekoliko građana za više tisuća kuna.

U oba slučaja zabilježena u posljednja 24 sata na području Čakovca i Preloga, žrtve prevaranata bili su građani koji su na internetu oglasili prodaju. Prevaranti su, po istom modusu, zatražili podatke s njihovih bankovnih kartica, kako bi mogli obaviti navodnu uplatu. Skinuli su potom s njihovih računa veće svote novca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cyber kriminal Četvorka na internetskoj prevari zaradila 140.000 kuna

"Građanima skrećemo pažnju da ne nasjedaju na ovaj oblik prijevare, te da za potrebe uplate na račun prilikom prodaje na internetskom oglasniku, potencijalnom kupcu nikada ne dostavljaju podatke sa platne kartice, poput PIN-a ili CVV broja, nego isključivo IBAN, odnosno broj računa.

"Kupujte samo na sigurnim stranicama, a prije nego što ostavite podatke s kartice, provjerite da li se pojavljuje simbol lokota na pretraživaču. Adresa stranice će se iz „http“ promijeniti u „https“ ukoliko je povezivanje sigurno', poručuju iz policije.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene