Kreditne kartice, ilustracija (Foto: Getty)
Kreditne kartice, ilustracija (Foto: Getty)

Dovršena je istraga nad 29-godišnjakom koji je svojem poznaniku dvaput ukrao kreditnu karticu i svaki put je koristio.


Policija sumnja da je 29-godišnjak s državljanstvom BiH u ožujku u Zagrebu, u Ulici Gaj, iz novčanika koji se nalazio u nezaključanoj sobi ukrao kreditnu karticu svom 34-godišnjem poznaniku.

Vezani članci Policija, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Stravična nesreća na A3 kod Križa: Vozačica sletjela s ceste, putnik u vozilu preminuo u bolnici Gužva na Savskoj zbog prometne nesreće (Foto: Dnevnik.hr) Autobus udario u tramvaj i izbacio ga iz tračnica kod Vjesnika, stvarale se ogromne gužve

Sljedećih je dana u više internetskih trgovina, trgovina prehrambenih artikala, ljekarni i na drugim mjestima koristio ukradenu kreditnu karticu za kupovinu raznih artikala, pri čemu je deset puta uspio ostvariti kupovinu korištenjem te kartice, dok je osam kupovina ostalo u pokušaju jer je kartica bila odbijena.

Krajem ožujka, nakon što je kreditna kartica poništena na zahtjev pokradenog muškarca, 29-godišnjaku su, u trgovini u Škorpikovoj ulici, pri pokušaju kupovine nakon odbijene transakcije, zaposlenici trgovine oduzeli ukradenu karticu.

Potom, početkom travnja u Ulici Gaj 29-godišnjak je preuzeo poštansku pošiljku koja je glasila na poznanika kojemu je prije toga ukrao kreditnu karticu.

U pošiljci se nalazila nova kreditna kartica s tajnim PIN brojem, pri čemu je dostavljača prevario predstavljajući se kao njegov 34-godišnji poznanik. Prilikom preuzimanja pošiljke krivotvorio je njegov potpis.

Tijekom travnja je, na raznim prodajnim mjestima, novu karticu osam puta iskoristio i prilikom kupovine krivotvorio potpis 34-godišnjaka. Također je u istom razdoblju na web prodajnim mjestima pet puta karticu iskoristio i za kupovinu raznih artikala te usluga.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi 10.000 kuna. Protiv 29-godišnjaka je podnesena kaznena prijava.

Tolušić o spornoj imovini: "Očito sam pogriješio, napravit ću po uputama Povjerenstva"