Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imao Arsenal

Policajac odavao službene tajne, doma držao oružje i streljivo, a nešto oružja je i prodavao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki PNUSKOK proveo je kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom PU osječko-baranjske jer sumnjaju da je počinio kazneno djelo odavanje službene tajne, ali i da je nedozvoljeno posjedovao izrađivao i nabavljao oružje i eksplozivne tvari.

Sumnja se da je kao policijski službenik PU osječko-baranjske, krajem listopada 2019. godine, 48-godišnjaku neovlašteno predao podatke iz službenih predmeta koji su mu kao policijskom službeniku bili dostupni, a koji su zakonskim propisima klasificirani kao službena tajna.

Pročitajte i ovo Uhićenje policajca ubojice Problematična osoba Užas u trgovačkom centru u Tuzli: Policajac ubio ženu, pojavile se snimke uhićenja Ilustracija Lakše je ozlijeđen Policajac neoprezno uletio u zavoj pa službenim automobilom sletio s ceste

U MUP-u dodaju kako se sumnja i da je na adresi prebivališta neovlašteno posjedovao dijelove vatrenog oružja te veću količinu streljiva čije je posjedovanje građanima zabranjeno, kao i vatreno oružje s optikom.

Zatim je, terete ga, krajem travnja 2019. godine, radi stjecanja protupravne imovinske koristi, neovlašteno prodao najmanje jedan tzv. prigušivač 69-godišnjaku u Osijeku za novčani iznos od najmanje 200 eura.

Četiri mjeseca kasnije u Satnici Đakovačkoj navodno je neovlašteno prodao kratko vatreno oružje 48-godišnjaku, u zamjenu za najmanje 3000 kuna. Isti dan je u Levanjskoj Varoši za najmanje 300 kuna neovlašteno posredovao u kupoprodaji poluautomatskog oružja između 24- i 42-godišnjaka te na taj način omogućio neovlašteno posjedovanje vatrenog oružja 42-godišnjaku.

"U sklopu kriminalističkog istraživanja provedene su, temeljem naloga nadležnih sudova, pretrage doma i drugih prostorija", kažu u MUP-u.

Tamo su našli oko 130 komada streljiva različitih kalibara, dva spremnika za dvije vrste automatskog oružja te jedno vatreno oružje s optikom. Policija mu je oduzela i USB memorijski stick, mobilni uređaj i prijenosno računalo.
 

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni policijski službenik je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njega podnijeta je Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene