Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policijska potjera za 'golfom' završila slomljenim rebrima bjegunca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ulice Virovitice i Pitomače u ranim jutarnjim satima u nedjelju bile su poprište polusatne policijske potjere za trojicom muškaraca koji su 'golfom' probili dvije policijske blokade, no na kraju su uhvaćeni i svladani u dvorištu kuće u Pitomači.

Sve je počelo oko 3,30 sati u Virovitici, kada je policajac u službenom vozilu s uključenim rotacijskim svjetlom krenuo za 'golfom' koji je suludom vožnjom ugrožavao promet. No, kako se 'golf' nije zaustavio, policajac je pozvao pojačanje koje je u mjestu Stari Gradac na državnoj cesti D2 postavilo blokadu, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi

Došavši blizu blokade vozač 'golfa' je ugasio svjetla i u mraku
krenuo prema policajcu koji se spasio skokom u stranu. 'Golf' je potom produžio prema Pitomači, gdje ga je čekala druga blokada, no, i tu se ponovio isti scenarij. Policajci su izbjegli nalet automobila koji je nastavio bježati.

U potjeru poljskim putevima prema mjestu Brestić uključio se i presretač koji je stigao iz Virovitice. No, policajci nikako nisu
uspjeli zaustaviti 'golf' koji im krivudavom vožnjom nije dozvolio da ga preteknu.

Potjera se potom 'preselila' na sporedne ulice Pitomače, a u policiji kažu kako su bjegunci vozili brže od 140 kilometara na sat.

Opasna potjera završila je u dvorištu obiteljske kuće u Pitomači u koju je 'golf' naglo skrenuo. Iz automobila su izašla trojica
muškaraca koji su, tvrde u policiji, počeli vrijeđati i omalovažavati
policajce od kojih je jedan ispalio i hitac u zrak.

No, kako ni to, kažu u policiji, nije smirilo bjegunce, policajci su
primijenili silu, a jedan od njih i tzv. interventnu palicu 'tonfa'
kojom je jednom bjeguncu slomio tri rebra. 

U PU virovitičko-podravskoj tvrde kakoje policajac taj teži oblik
sredstva prisile primijenio sukladno zakonu.

U 'golfu' je policija pronašla vrećicu s tragovima marihuane, a sva trojica bjegunaca od ranije su poznati policiji. 

Vozač je 28-godišnjak koji je bio prijavljivan za razbojništvo na benzinskoj postaji i kladionici uz uporabu vatrenog oružja, a njegovi suputnici su 24-godišnjak, u više navrata prijavljivan zbog zlouporabe droga te 19-godišnjak koji je do sada iza sebe imao jednu prijavu. 

Vozaču prijeti prijava zbog napada na službenu osobu, a zajedno s ostalom dvojicom i za kazneno djelo prijetnje, kažu u policiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene