Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija zapljenila oružje i drogu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku policija je privela oca i dvojicu sinova iz Borovaca kod Metkovića te mladića iz Vrgorca nakon što je pretragom kuće i stana pronašla i oduzela eksploziv, oružje, streljivo, drogu i narkomanski pribor, priopćila je dubrovačko-neretvanska Policijska uprava.

Policija je u kući u Borovcima jučer pronašla i zaplijenila ukupno 1,6 kilograma eksploziva, 200 grama eksploziva sa sporogorećim štapinom i detonirajućom kapislom te 0,2 i 0,3 mililitra heroinske otopine s dvjema špricama. 

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge Ilustracija Serija bombaških udara Stravičan teroristički napad u Meksiku, stradala i djeca: ''To je nešto što nikada prije nismo vidjeli ovdje''

Policija je pretražila kuću iako su joj prijetili sinovi, M.K. (1980.) i R.K. (1977), njezina vlasnika M.K. (1947.). Otac i sinovi su uhićeni, dovedeni u Policijsku postaju u Ploče, te kazneno prijavljeni.

Pri sprovođenju M. K. (1980) iz Ploča i O.A. (1986.) iz Vrgorca prvi je dragovoljno predao predmete koje je skrivao na groblju u Borovcima, puškomitraljez M-37 iz Drugog svjetskog rata, pet kilograma eksploziva i 445 komada raznog streljiva, a drugi je dragovoljno predao lovačku pušku dvocijevku nepoznate marke bez serijskog broja. 

Policija je utvrdila kako su oni počinitelji i teške provalne krađe u staru obiteljsku kuću A.K. u Karamatićima te je protiv njih podneseno posebno izvješće zbog kažnjiva djela.

Kako se navodi u priopćenju, također je utvrđeno da je O.A.
počinitelj više teških krađa u Pločama, Metkoviću i Opuzenu i policija je protiv njega podnijela posebno izvješće zbog kažnjivih djela.

Policija je u Pločama pretragom stana, također u vlasništvu M.K., od korisnika toga stana R.K. oduzela jednu špricu s oko 0,1 mililitar heroinske otopine, 52 sjemenke indijske konoplje i bočicu s oko dva mililitra heptanona. Policija je također od S.K. (1973.) oduzela jedan 'piz' s 0,01 gram heroina, a protiv obojice je podnesen zahtjev za pokretanjem prekršajnog postupka i podnošenja kaznenih prijava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene