U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom osumnjičenim za šest kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.


Policija je priopćila da je maloljetnik od 11. srpnja do 23. kolovoza, kao i 9. siječnja, u mjestu Žagroviću u pet navrata upaljačem, a 23. kolovoza povećalom, palio suhu travu s namjerom izazivanja požara na otvorenom prostoru. Ovako izazvanim požarima prijetila je opasnost za imovinsku štetu velikih razmjera. 

Vezani članci Cjepanica Brzom reakcijom spriječio požar, a one su samo promatrale i komentirale Vatrogasci, ilustracija Požar u trgovačkom centru na zapadu Zagreba, vatrogasci ga ubrzo ugasili

Tako je kriminalističkom istragom utvrđeno da je osumnjičeni maloljetnik 11. srpnja oko 13:30 sati izazvao požar u Žagroviću u predjelu Buline. 

Kad je vidio da su vatrogasci taj požar stavili pod nadzor, maloljetnik je oko 16:30 sati na suprotnoj strani između zaselaka Raškovići, Kolundžije i Zupčići upaljačem zapalio suhu travu i izazvao požar na otvorenom prostoru.

Taj je požar ugašen 16. srpnja, a prema specifikaciji Hrvatskih šuma, šteta od njega procijenjena je na čak 1.309.084,70 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave.