Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevozio ju u kombiju

Najveći ''ulov'' karlovačke policije: Hrvatu zaplijenili čak 307 kilograma najkvalitetnije marihuane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na policijskom nadzornom punktu autoceste A1 kod odmorišta Modruš policija je u srijedu u prtljažniku kombija nizozemske registracije otkrila 307 kilograma marihuane, što je jedna od najvećih zapljena droge karlovačke policije

Voditelj Službe kriminalističke policije Romano Benković rekao je u četvrtak na konferenciji za novinare da je "preliminarnim testiranjem zaplijenjene robe utvrđeno da se radi o marihuani najveće kvalitete jer paketi sadrže uglavnom samo cvjetne vrhove".

Pročitajte i ovo Ukradeni brak jazavčar nestao u srijedu Ovaj je pas ukraden, traže ga policija i vlasnik: "Vrijedi nekoliko tisuća eura" Zapljena droge - 3 Nanjušio ih Policija sa službenim psom pretražila sumnjivi kamion na odmorištu: Pogledajte što su pronašli

Vozač, 36-godišnji hrvatski državljanin koji je drogu prevozio u kombiju, osumnjičen je za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama pa će uz kaznenu prijavu biti odveden na saslušanje nadležnom državnom odvjetništvu, rečeno je na konferenciji. Osumnjičenik je ujedno počinitelj više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Sva zaplijenjena droga završit će na spaljivanju, rekao je Benković, ali je još uvijek dokazni materijal.

Na novinarske upite o dosadašnjim saznanjima o tržištu ili uhićenikovim suradnicima Benković je rekao da izvidi još traju.

"Kriminalitet droga u ukupnom kriminalitetu karlovačke PU participira u malom postotku, prošle je godine bilo zabilježeno 12 kaznenih djela, ove godine 15 i ovo nam je najveća zapljena. No zbog odredbi Zakona o kaznenom postupku i tajnosti izvida zaista ne mogu reći ništa više o našim saznanjima o kretanju te robe, pošto dalje ide kriminalističko istraživanje o svim okolnostima", rekao je Benković. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene