Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završeno kriminalističko istraživanje

Trojica građevinaca dobila kaznenu prijavu zbog urušavanja zida zgrade i skele u centru Rijeke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kaznene prijave podnesene su protiv trojice hrvatskih državljana, javlja policija.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nad trojicom hrvatskih državljana starosti 37, 42 i 51 godine, podnesene su kaznene prijave. Policija sumnja da su počinili kazneno djelo opasnog izvođenja građevinskih radova.

"Policija ih sumnjiči da su 22. studenoga prošle godine u Rijeci, prilikom rekonstrukcije poslovne zgrade u Adamićevoj ulici, postupali protivno općepoznatim pravilima struke iako svjesni da takvo postupanje može dovesti do posljedica koje izazivaju opasnost za ljude ili imovinu većeg opsega. Nakon završetka istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, trojica osumnjičenika su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu", priopćeno je iz PU primorsko-goranske.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slijedi obdukcija Muškarac pao iz čamca i poginuo, policija istražuje uzrok smrti Podizanje brane u Hrvatskoj Kostajnici Vodostaj u stalnome rastu VIDEO Pripreme za obranu od poplave u Hrvatskoj Kostajnici: "Napokon i mi imamo branu"

 

Podsjetimo, u studenom prošle godine se urušilo nekoliko četvornih metara pročelja na trećoj etaži zgrade bivše pošte, koja je tada bila u radovima kako bi bila prenamijenjena u robnu kuću. Investitor radova je bila tvrtka TIM Nekretnine, a izvođač radova Kamgrad. Materijal je povukao za sobom dio građevinske skele te pao na pločnik i jedan trak ulice.

Očevidom je utvrđeno da je prilikom izvođenja građevinskih radova na 3. katu zgrade u Adamićevoj ulici došlo do popuštanja, a zatim i urušavanja zida na vanjski dio građevinske skele, koji je zajedno s građevinskim materijalom pao na kolnik. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba.

S obzirom na to da se radi o zgradi u samom centru Rijeke, prometni kaos je u tom dijelu grada trajao danima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene