Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promet zatvoren do daljnjeg

Policija objavila nove detalje urušavanja zida zgrade i skele u centru Rijeke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na mjestu urušavanja zida zgrade i građevinske skele u Adamićevoj ulici u Rijeci u četvrtak je proveden očevid, kojem su uz policajce i zamjenicu općinske državne odvjetnice u Rijeci, prisustvovali i predstavnici drugih nadležnih tijela.

Odmah po zaprimljenoj dojavi o navedenom događaju policajci su poduzeli sve potrebne mjere i radnje u cilju osiguranja mjesta događaja radi zaštite života i imovine, kao i organizacije prometa drugim pravcima s obzirom na nemogućnost odvijanja prometa navedenom ulicom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesreća Užas u Njemačkoj: Autobus se prevrnuo, ozlijeđeno je 27 učenika Autobus u Rijeci - 4 Završen očevid Detalji nesreće u Rijeci: "Pješakinja je prelazila na crveno svjetlo"

Podsjetimo, u četvrtak oko 13:20 se urušilo nekoliko četvornih metara pročelja na trećoj etaži zgrade bivše pošte, koja je u prenamjeni u robnu kuću. Investitor je tvrtka TIM Nekretnine, a izvođač radova Kamgrad. Materijal je povukao za sobom dio građevinske skele te pao na pločnik i jedan trak ulice.

Očevidom je utvrđeno da je prilikom izvođenja građevinskih radova na 3. katu zgrade u Adamićevoj ulici došlo do popuštanja, a zatim i urušavanja zida na vanjski dio građevinske skele, koji je zajedno s građevinskim materijalom pao na kolnik. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba, javlja policija.

Promet do daljnjeg zatvoren

Sveukupna materijalna šteta, uključujući i štetu nastalu uslijed pada građevinskog materijala na sporednim vratima obližnje knjižare, bit će utvrđena naknadno. U tijeku je sanacija nastalih oštećenja na zgradi, a promet Adamićevom i Scarpinom ulicom te Ulicom I. Henkea je u potpunosti u prekidu.

Do daljnjega je uspostavljena privremena preregulacija prometa, koji se preusmjerava na okolne prometnice. Tako su do daljnjega ulice Scarpina, Adamićeva i Henckeova u potpunosti zatvorene za sav promet.

Promet iz smjera istoka (iz smjera tunela Pećine cestom D-404) preusmjerava se obilaznim pravcem ulicama Slavka Cindrića-Milana Smokvine Tvrdog-Strossmayerova-Titov trg-Ivana Grohovca-Žrtava fašizma-Pomerio-Fiorello la Guardia i dalje prema zapadu. Promet iz smjera zapada odvija se normalno, ulicama Riva-Ivana Zajca-D-404 ili Slavka Cindrića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene