Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Goran Kovacic/Pixsell

Tromjesečna beba iz Bjelovarsko-bilogorske županije koja je utorak u teškom stanju prvo zaprimljena u bjelovarsku bolnicu pa hitno prebačena u KBC Zagreb, preminula je istog dana.


Obdukcija je pokazala da se ne radi o nasilnoj smrti, ali da je dijete imalo, najvjerojatnije neliječenu, upalu pluća te da je upravo to najizvjesniji uzrok smrti, neslužbeno doznaje Moj Portal. 

Vezani članci Ivka Kaurinović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Osijeku 02 Ravnateljica osječkog Centra za socijalnu skrb: "Majka je svojim ponašanjem direktno ugrozila život i zdravlje djeteta" Hitna pomoć, ilustracija U dječjem domu preminula dvomjesečna beba. Ravnateljica: "Propusta nije bilo. Dijete je imalo više dijagnoza. Mi želimo da inspekcija dođe"

Nakon što su djelatnici Hitne pomoći u utorak pružili prvu pomoć tromjesečnoj bebi koja je bila u jako teškom stanju, beba je odvezena u bjelovarsku bolnicu gdje se procijenilo da treba odmah ići za Zagreb. Kada je stigla u KBC Zagreb, liječnici su dali sve od sebe da joj pomognu ali, nažalost, nisu uspjeli.

Policajci PU bjelovarsko-bilogorske napravili su očevid u obiteljskoj kući roditelja preminule tromjesečne bebe, a u slučaj se uključilo i Bjelovarsko županijsko državno odvjetništvo, koje je naložilo obdukciju.

Prema informacijama portala, oba roditelja imala su izrečenu mjeru nadzora nad roditeljskom skrbi, a beba od izlaska iz rodilišta nije ni jednom bila kod pedijatra na cijepljenju ni na redovitim kontrolama niti je pedijatrica uopće znala da dijete boluje od upale pluća - bolesti koja je u dojenačkoj dobi osobito opasna.

"Oni s tom bebicom kod mene nisu nikad bili, ja to dijete nisam ni vidjela", kazala je pedijatrica za Moj Portal.