Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završio u bolnici

Nepropisno parkirao pa se sukobio s čuvarima reda, policija tvrdi da su postupali u skladu sa zakonom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanje 35-godišnjeg muškarca koji je u riječku bolnicu prevezen u noći s 18. na 19. kolovoza, nakon što je policija na njemu primijenila prisilu, poboljšano je, utvrđeno je da nije bilo značajnijih traumatskih ozljeda te se provodi konzervativna terapija, doznaje se u srijedu iz KBC-a.

"Stanje pacijenta danas je u poboljšanju. Provedena je sva dijagnostička obrada, koja je pokazala da nije bilo značajnijih traumatskih ozljeda te se provodi konzervativna terapija na koju bolesnik povoljno reagira", odgovorili su Hini iz riječke bolnice.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Maksimirskoj Problemi u prometu FOTO U sudaru automobila i teretnog vozila ozlijeđene tri osobe Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni

U noći sa subote na nedjelju u Klani nedaleko od Rijeke tijekom lokalne fešte došlo je do obračuna jednog posjetitelja i policajaca. Policija je potvrdila kako je "upotrijebila sredstva prisile" nad njim.

"U Klani 18./19. kolovoza došlo je do postupanja policije zbog narušavanja javnog reda i mira. Riječ je o postupanju nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom koji je prilikom održavanja javnog skupa u Klani narušavao javni red i mir. Budući da je odbijao naredbe policijskih službenika te pritom ometao njihovo postupanje i pružao aktivan fizički otpor, uporabljena su sredstva prisile", potvrđeno je za DNEVNIK.hr u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj. Iz policije su potvrdili i da je 35-godišnjak prevezen u bolnicu nakon što je na putu prema policijskoj postaji uočeno kako mu nije dobro, pa je pozvana Hitna pomoć. Vozilo Hitne pomoći ga je u pratnji policije potom prevezlo u riječki KBC.

Neslužbeno se doznaje kako je 35-godišnjak navodno odbio zahtjev policije da ukloni svoje vozilo koje je djelomično ometalo odvijanje prometa i odbio policiji dati isprave te su i on i policajci, dok je pružao otpor, pali na pod. Također se neslužbeno doznaje da se incident događao na javnom mjestu i da postoje očevidci.

Na mjestu događaja unutarnja kontrola MUP-a

Kako doznajemo u policiji, već sljedeći dan na mjesto događaja došla je unutarnja kontrola MUP-a i u tijeku je postupak ocjene opravdanosti uporabe sredstava prisile. Novi list piše kako se 35-godišnji muškarac nalazi u riječkom KBC-u na Odjelu neurokirurgije s teškim ozljedama i vrlo neizvjesnim budućim zdravstvenim stanjem.

"Sin mu je plakao satima kasnije od šoka. Kakve je batine dobio, dovoljno govori podatak da je na Sušaku sa slomljenim nosom i oduzetim donjim dijelom tijela", piše u mailu koji je stigao redakciji Novog lista. Ozlijeđeni je s obitelji tu večer došao na koncert Crvene jabuke koji se održavao povodom općinske manifestacije Rokova. Problem je, navodno, nastao zbog vozila koje je parkirao kod vatrogasnog doma u Klani, a koje je policiji zasmetalo. Pretukli su ga pred suprugom i četverogodišnjim sinom. (Hina/M.V.)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene