Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv četvorice policijskih službenika bit će podnesena kaznena prijava zbog pokušaja izbjegavanja carinskoga nadzora na graničnom prijelazu Karasovići, odnosno zbog šverca cigareta i pića.


Oni će biti udaljeni s dužnost i protiv njih će biti pokrenut i stegovni postupak, kaže se u priopćenju, koje je potpisao glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec.

Vezani članci Zračna luka Franjo Tuđman 7 (Foto: Borna Filić/Pixsell) Brazilka (22) pokušala prokrijumčariti kilu kokaina u Hrvatsku, ulovili je na zagrebačkom aerodromu Slika nije dostupna Policija uhitila švercere duhanom i cigaretama: Pronašli 321 kg rezanog duhana i 876 šteka raznih cigareta

MUP navodi da su 14. lipnja oko 19 sati i 40 minuta na graničnom prijelazu Karasovići carinici u prtljažniku autobusa požeških registarskih oznaka te u kabini za putnike pronašli ukupno 104 šteke i devet kutija cigareta marki Ronhill, Marlboro i Daviddoff te 13 boca različitoga alkoholnog pića koje putnici nisu prijavili carinskim službama.

Obradom je utvrđeno da su cigarete i alkoholna pića kupila četvorica putnika u duty free shopovima na graničnom prijelazu Božaj (Republika Crna Gora) s namjerom ilegalnoga unošenja u Republiku Hrvatsku, te da su ti putnici policijski službenici koji su bili angažirani na prijevozu 60 albanskih emigranata iz prihvatilišta za strance MUP-a u Ježevu do graničnoga prijelaza Božaj radi predaje deportiranih osoba
albanskim vlastima.