Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašan zločin

Policajac ubio brata - Zbog djedovine?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osumničenjiku za ubojstvo brata Milana (61) Mati Vukeliću (53) iz Vukelića, zaseoka u Donjem Kosinju, gospićki sudac istrage Dušan Šporčić večeras je zbog mogućeg utjecja na svjedoke odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Vukelić se danas na ispitivanju u Gospiću branio šutnjom pa se ne zna ništa o motivima tog zločina, rekao je zamjenik karlovačke županijske državne odvjetnice Mladen Krajačić.

Pročitajte i ovo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag Screenshot U policijskoj postaji Šokantno otkriće: Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke nije umro prirodnom smrću?

"To će se utvrđivati prilikom ispitivanja svjedoka. Upravo je mogući utjecaj na svjedoke razlog zbog kojeg je Županijsko državno odvjetništvo predložio zadržavanje osumnjičenika u istražnom zatvoru", dodao je.

Izvješće patologa u Zadru nakon obdukcije o uzrocima smrti Milana Vukelića (61), koji je ustrijeljen s nekoliko hitaca iz pištolja, trebalo bi biti poznato sutra.

Na pitanje tereti li se možda Mate Vukelić za teško ubojstvo, npr. iz koristoljublja ili drugih niskih pobuda, Krajačić je odgovorio kako mu se, po svemu što se zasad zna, to ne čini vjerojatnim. Riječ je o tzv. običnom ubojstvu, rekao je Krajačić, koji je jučer vodio očevid na mjestu ubojstva.

Ubojstvo je uznemirilo mnoge u Gospiću, posebno u kraju oko Perušića, jer je Mate Vukelić tu godinama bio policajac, sve do umirovljenja prošle godine, rekao je za Hinu njihov poznanik iz Perušića Mirko Kasunović. Dodao je da je Mate bio u policiji od 1990. godine, a posljednjih desetak godina bio je "policajac u zajednici". Smatra da je dobro održavao red i mir jer su ga ljudi cijenili i uvažavali. Zato je, rekao je Kasunović, teško prihvatiti da je baš on počinio jedno od najtežih kaznenih djela.

Policajac Joso Petranović, čije je žena u rodbinskoj vezi s braćom Vukelić, rekao je da je Matu i Milana godinama razdirala nesnošljivost zbog djedovine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene