Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pustolovna vožnja rijekom Dravom, čamcem na vesla, mogla je završiti kobno za 11-godišnjeg mađarskog dječaka.


Dječak Rolanda Bonjoija i njegov očuh Lajosa Saboa mogli su završiti kobno da ih iz nevolje nisu spasili hrvatski policajac Milan Laklija iz okolice Ferdinandovca i njegov sumještanin Zdravko Hrvoić.

Vezani članci Požar na Viru - 6 Vatrogasci se tri sata borili s vatrom: Na otoku Viru buknuo požar, treći u posljednjih 10 dana Riba je rastjerala kupače (screenshot: Dnevnik.hr) - 1 Panika na Viru: "Kupamo se mi, a onda u moru peraja!" Stručnjak objasnio što je to preplašilo kupače

Oni su se spremno odazvali na poziv građana koji su opazili da su kod Ferdinandovca na mađarskoj strani rijeke u opasnosti dvojica Mađara koji su pali u vodu iz prevrnutog čamca.

O tome su obaviješteni mađarska granična straža i policijski službenik Milan Laklija, koji je u tom trenutku bio izvan službe, ali živi u blizini mjesta događaja i ima motorni čamac. 

Bez oklijevanja je zajedno sa Zdravkom Hrvoićem pohitao čamcem spasiti dvojicu Mađara. 

Dok je Lajos Sabo uspio doplivati do obale, njegov posinak Roland zapleo se u vrbovo granje pa je prijetila opasnost da ga odnese jaka riječna matica. 

Laklija je motornim čamcem spasio mađarskog dječaka i dovezao ga na obalu gdje su ga preuzeli mađarski granični organi i njegov očuh. 

Iako su Laklija i Hrvoić čamcem prešli hrvatsko-mađarsku granicu izvan graničnog prijelaza i bez dopuštenja, to se ne smatra povredom državne granice jer su spašavali život djeteta, kaže se u policijskom priopćenju.