Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smršavio i posijedio

Pogledajte kako danas izgleda ubojica Ivane Hodak!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žrtva je Šlogara prepoznala kada ga je vidjela na televiziji nakon uhićenja zbog ubojstva Ivane Hodak

Mladen Šlogar zvani Žila (63), nepravomoćno osuđen za ubojstvo Ivane Hodak na 30 godina zatvora, progovorio je, ali u Općinskom kaznenom sudu gdje mu se sudi da je 2. veljače 2009. u dizalu zgrade u Ulici braće Domany Fikreti A. (80) ukrao torbicu u kojoj je bilo tri tisuće kuna, dokumenti i mobitel. Šlogar je jučer poručio sutkinji Ivi Nikšić: 'Časni sude, nisam kriv!'

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Želi istinu Hodak: Karamarko je morao znati što se sprema mojoj kćeri

Žrtva je Šlogara prepoznala kada ga je vidjela na televiziji nakon uhićenja zbog ubojstva Ivane Hodak.

'Oči bih mu prepoznala i na drugom svijetu', povjerila se mužu Ahmetu, koji je svjedočio na sudu.

'Iz popodnevnog sna probudilo me lupanje po ulaznim vratima. Bila je to susjeda koja mi je rekla da mi je supruga pala u dizalu. Pohitao sam pomoći joj. Bila je sva utučena i ponavljala je da je opljačkana i da joj je ukradena torbica. Odmah sam zvao policiju i Hitnu pomoć', prisjećao se njezin suprug.

Nekoliko dana kasnije gotovo se onesvijestila kada je na televiziji ugledala Šlogara, koji ju je opljačkao. Zbog teškog zdravstvenog stanja Fikreta A. nije mogla doći na sud, a obrana tvrdi da baš zato što je riječ o bolesnoj i vremešnoj ženi ona nije mogla nakon šoka od napada zapamtiti razbojnikov lik.

Šlogar se pak na sudu naširoko prisjetio svog uhićenja u prosincu 2008. te služenja kazne zbog skitnje. Izvan konteksta ovog procesa govorio je da su mu policajci tada oduzeli cigarete i pištolj Beretta, kojim je, kako se kasnije ispostavilo, ubio Ivanu Hodak.

Ponovno je uhićen tek 5. veljače 2009., nekoliko dana nakon što je opljačkana Fikreta A. Šlogar se zapitao zašto ga nisu uhitili još u prosincu jer su rezultati vještačenja pištolja zasigurno bili gotovi, dok je njegov branitelj kazao kako su ga policajci u to vrijeme sigurno pratili pa nije moguće da je počinio bilo kakvo novo kazneno djelo. No, sutkinja ga je upozorila da se to može rasvjetljavati u drugom procesu. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene