Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi detalji

Podignuta optužnica protiv vozača koji se Mercedesom zabio u ljude: Poznato koja mu kazna prijeti

Nesreća na car meetu, ilustracija - 2
Nesreća na car meetu, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Sedam mjeseci nakon što je na parkiralištu trgovačkog centra Supernova u Buzinu divljao Mercedesom i zabio se među ljude, podignuta je optužnica protiv 23-godišnjeg Jana Ehrlicha.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu objavilo je optužnicu kao i nove detalje divljanja.

"Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu podiglo je pred Općinskim sudom u Novom Zagrebu optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (2000.) zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1. i 3. Kaznenog zakona.

Pročitajte i ovo David Barnea, čelnik Mossada Iznenađujuće Znakovita izjava čelnika Mossada: Je li priznao umiješanost Izraela u ubojstvo visokog čelnika Hamasa?

Provedenom istragom utvrđeno je da je okrivljenik 16. lipnja 2023. oko 21:50 upravljao osobnim vozilom prilaznim kolnikom jednog trgovačkog centra u Buzinu u smjeru sjevera, pri čemu brzinu kretanja automobila nije prilagodio osobinama ceste i brojnim pješacima te zaustavljenim vozilima, već je radi demonstracije svojih vozačkih sposobnosti i snage automobila naglo povećao broj okretaja motora i brzinu kretanja automobila, postižući proklizavanje stražnjih pogonskih kotača, na kojima je prethodno isključio automatski sustav sprječavanja proklizavanja.

Pročitajte i ovo Kuća za ilegalne migrante - 2 Imao je i pomagače Krijumčarenje ljudima: Nakon upada policije, hrvatski diplomat se branio da ništa ne zna

Tereti ga se da je uslijed navedenog izgubio nadzor nad automobilom i u zanošenju preko zapadne kolničke trake, namijenjene za promet vozila iz suprotnog smjera, u kočenju i nekontroliranom kretanju sletio lijevo, preko ruba kolnika, na pješački otok sa zapadne strane gdje je prednjim dijelom automobila naletio na troje pješaka. Jedna je osoba zadobila osobito teške tjelesne ozljede, a dvije su osobe zadobile teške tjelesne ozljede. 

Tereti ga se da je u nastavku kretanja prednjim dijelom vozila naletio na bočnu stranu osobnog automobila zaustavljenog ispred raskrižja i odbacivanja tog automobila na osobni automobil parkiran na parkiralištu.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 4 Važno je znati Sreli ste psa sa žutom maramom? Ovo nikako nemojte učiniti

Također je u optužnici predloženo da se okrivljeniku produlje mjere opreza obveznog javljanja državnom tijelu i privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom. Za to kazneno djelo propisana je kazna zatvora od jedne do osam godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene