Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgredi kod stadiona

Objavljen video brutalnog divljanja u Osijeku, privedena četvorica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječka policija objavila je video divljanja u subotu navečer kod stadiona NK Osijek. Nakon poraza Osijeka od Lokomotive na Gradskom vrtu došlo je do nereda u kojima je ozlijeđeno više osoba.

Nakon završene subotnje utakmice u Osijeku veća skupina navijača nasilno je provalila vrata na istočnoj strani stadiona.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Izgorio auto kod Belog Manastira: Jedna osoba poginula Prizori na ulicama 16 ljudi ubijeno Izvanredno stanje u još jednoj zemlji! Na ulicama neredi, pljačke, ima mrtvih

Tom prilikom su na interventne policajce bacali razne predmete - veće komade opeke, kamenje, staklene boce, zbog čega je osam policijskih službenika ozlijeđeno.

Policija je objavila snimku nereda koja je uznemirujuća.

Tijekom nedjelje i ponedjeljka više osoba je privedeno u policiju na kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su sudjelovali u izazivanju nereda i napadu na policajce.

26-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka je zbog izazivanja nereda prepraćen na prekršajni odjel Općinskog suda u Osijeku a gdje je proglašen krivim te mu je određena novčana kazna u iznosu od 50000 kuna.

Izrečena mu je zaštitna mjera zabrana prisustvovanja na nogometnim utakmicama na području RH i odlazak u inozemstvo na utakmice na kojima sudjeluje Hrvatska nogometna reprezentacija i NK-Osijek, uz obvezu javljanja u policijsku postaju u trajanju od jedne godine.

Trojica kazneno prijavljena

Nadalje, uhićene su i kazneno prijavljene još tri osobe - 30-godišnjak, 50-godišnjak i 31-godišnjak, svi hrvatski državljani iz Osijeka. Policija ih sumnjiči da su, uz izazivanje nereda i oštećenje predmeta odgovorni za napad na policajce. Ta trojica su pritvorena.

"S obzirom da je dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem i pregledom videonadzora utvrđen identitet više osoba koje su sudjelovale u neredima nakon utakmice i napadima na policijske službenike, nad njima će se provesti kriminalističko istraživanje", priopćeno je iz PU osječko-baranjske.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene