Osječka policija objavila je video divljanja u subotu navečer kod stadiona NK Osijek. Nakon poraza Osijeka od Lokomotive na Gradskom vrtu došlo je do nereda u kojima je ozlijeđeno više osoba.

Galerija


Nakon završene subotnje utakmice u Osijeku veća skupina navijača nasilno je provalila vrata na istočnoj strani stadiona.

Vezani članci Masovna pljačka u Chicagu U luksuznoj trgovačkoj četvrti u Chicagu masovna pljačka: Ranjeno najmanje 15 ljudi, više od 100 uhićenih Prosvjedi u Budvi Gradonačelnik nakon kaosa u Budvi: "Crna Gora je danas dotaknula dno! Upali su na divljački i udbaški način, ovo rade samo kukavice i izrodi"

Tom prilikom su na interventne policajce bacali razne predmete - veće komade opeke, kamenje, staklene boce, zbog čega je osam policijskih službenika ozlijeđeno.

Policija je objavila snimku nereda koja je uznemirujuća.

Tijekom nedjelje i ponedjeljka više osoba je privedeno u policiju na kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su sudjelovali u izazivanju nereda i napadu na policajce.

26-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka je zbog izazivanja nereda prepraćen na prekršajni odjel Općinskog suda u Osijeku a gdje je proglašen krivim te mu je određena novčana kazna u iznosu od 50000 kuna.

Izrečena mu je zaštitna mjera zabrana prisustvovanja na nogometnim utakmicama na području RH i odlazak u inozemstvo na utakmice na kojima sudjeluje Hrvatska nogometna reprezentacija i NK-Osijek, uz obvezu javljanja u policijsku postaju u trajanju od jedne godine.

Trojica kazneno prijavljena

Nadalje, uhićene su i kazneno prijavljene još tri osobe - 30-godišnjak, 50-godišnjak i 31-godišnjak, svi hrvatski državljani iz Osijeka. Policija ih sumnjiči da su, uz izazivanje nereda i oštećenje predmeta odgovorni za napad na policajce. Ta trojica su pritvorena.

"S obzirom da je dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem i pregledom videonadzora utvrđen identitet više osoba koje su sudjelovale u neredima nakon utakmice i napadima na policijske službenike, nad njima će se provesti kriminalističko istraživanje", priopćeno je iz PU osječko-baranjske.