Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku provest će istragu protiv oca i sina zbog sumnje da su ukrali motocikl pa potom opljačkali zaštitara Zračne luke u Dubrovniku.

Galerija


U Dubrovniku je doneseno rješenje o pokretanju istrage protiv 45-godišnjaka i 22-godišnjaka, oca i sina, zbog sumnje da su ukrali motocikl pa potom opljačkali zaštitara Zračne luke u Dubrovniku. Državno odvjetništvo 45-godišnjaka sumnjiči da je 15. listopada zajedno s još jednom nepoznatom osobom, ispred jednog restorana ukrao motocikl.

Vezani članci Pljačka, ilustracija (Sanjin Strukić/PIXSELL) Nećeš, razbojniče: Naoružani lopov izudarao djelatnika kioska i pobjegao. Uhvatili ga policajac i zaštitar Privođenje u Dubrovniku (Foto: Pixsell/PIXSELL) Priveli oca i sina iz Konavala zbog pljačke u Zračnoj luci u Dubrovniku, jedan od njih već poznat policiji zbog niza kaznenih djela

Potom je 21. listopada 2019. zajedno s 22-godišnjakom i, za sada, nepoznatom osobom sudjelovao u pljački. Naime, njegov 22-godišnji sin i nepoznata osoba na motociklu su slijedili dostavno vozilo zaštitarske službe. Zaštitaru su zaprijetili oružjem i od njega uzeli torbu s novcem. U torbi je bio utržak prodavaonica u zračnoj luci u iznosu od 692.000 kuna.

45-godišnjak je za to vrijeme stajao na parkingu ispred ulaza u upravnu zgradu zračne luke i pratio događaj te bio spreman u slučaju da treba pomoći u bijegu 22-godišnjaku i, za sada, nepoznatoj osobi. Protiv 45-godišnjaka i 22-godišnjaka u petak je određen istražni zatvor.

Podsjetimo, muškarac (45) i njegov sin (22) iz Konavala u petak ujutro privedeni su pritvorskom nadzorniku jer se sumnja da su u ponedjeljak opljačkali zaštitara u Zračnoj luci u Dubrovniku.

Jedan od njih već je poznat policiji zbog niza kaznenih djela. Sumnja se da je u pljački sudjelovalo još osoba. Istraga se nastavlja.