Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevrijeme u Istri

Teška prometna nesreća u Puli, udari groma uzrokovali manje požare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog udara groma u Istri je zabilježeno nekoliko manjih požara, a na cesti Pula - Premantura dogodila se prometna nesreća.

Na cesti Pula - Premantura dogodila se prometna nesreća u kojoj je dvoje mlađih ljudi teže stradalo nakon što je na njihov auto naletio kombi koji je od siline udarca završio na njihovom krovu.  Nesreći su kumovali brza voznja i mokar kolnik.

Pročitajte i ovo Kaštel zavijen u crno - 5 Tragedija u Kaštel Sućurcu Da se nije zamijenio za smjenu, iz gorućeg bi auta spašavao vlastitu obitelj: "To je nešto iz noćne more vatrogasaca" Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Spasili djete iz plamena Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..."

Udari groma uzrokovali manje požare

Prema riječima glavnog vatrogasnog zapovjednika Vatrogasne zajednice Istarske županije Dina Kozlevca zbog udara groma zabilježeno je nekoliko manjih požara na Učki, zatim u selu Šverki na Umaštini gdje su se zapalile bale sijena i u Rogovićima na Poreštini gdje je grom udario u stablo.

Na potezu od Vodnjana prema Šalveli zbog iskrenja električnog stupa izgorjelo je oko 500 četvornih metara trave. Udar groma izazvao je manji požar u selu Glavica kod Sv. Petra, a u Lindaru je kod nekadašnjeg vojnog kompleksa izgorjelo oko 10 hektara raznog raslinja.

Istarski vatrogasci, uz požarište u Lindaru, čuvaju još četiri požarišta na kojima je požar buknuo u subotu. "Problema nema, dapače kiša je dobro došla kako bi se sanirala i jučer opožrena područja", kazao je za Hinu županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene