Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kalašnjikovima pucali po vozilu Sokol Marića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još jedan oružani napad na zaštitare Sokol Marića dogodio se sinoć oko 22 sata ispred Bille u Dugavama. Razbojnici, očito namjeravajući pod svaku cijenu doći do plijena, ovaj put nisu prezali ni pred čim, pa su pri napadu na blindirano vozilo Sokol Marića koristili kalašnjikove.

Zaštitari Sokola nešto prije 22 sata pred vrata trgovačkog centra Billa dovezli su blindirano vozilo kako bi preuzeli novac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pljačkaš ubijen nakon što je i ranjen pokušao pucati Slika nije dostupna Zaštitari Sokol Marića napadnuti osam puta u godini dana

Zaštitari su preuzeli novac iz trgovačkog centra i krenuli kombijem, kad ih je na ulici presrelo osobno vozilo iz kojeg su izašle dvije osobe maskirane crnim kapama s prorezima za oči. 

Zaštitari su krenuli kombijem unatrag, ali su razbojnici zaustavili kombi pucajući, najvjerojatnije iz automatske puške, u motor. Prišli su kombiju, pucali po prozoru vrata kabine, a potom i po vratima tovarnog prostora, ali streljivo nije probilo u unutrašnjost kombija.

O koliko jakom napadu se radilo, svjedoči i činjenica da su na mjestu događaja ostala dva okvira od kalašnjikova i velika količina ispaljenih čahura.

Jedan od počinitelja nakon toga izvadio je ručnu bombu i zaprijetio zaštitarima da će je baciti na kombi ako ne otvore vrata, no oni to ipak nisu učinili. Tako su spriječili pljačku, nakon čega su razbojnici pobjegli, izvijestio je na konferenciji za novinare načelnik Ureda načelnika Policijske uprave zagrebačke Krunoslav Borovec.

U pucnjavi su propucane staklene stijenke prodajnog prostora u kojem su se nalazile tri zaposlenice koje tom prigodom nisu ozlijeđene. 

Prema neslužbenim informacijama u razbojništvu je sudjelovalo petero ljudi, među kojima i jedna žena, a pri napadu su se koristili s tri vozila.

Vozilo marke mitsubishi, kojim su se vjerojatno koristili
počinitelji, pronađeno je zapaljeno na području Velike Gorice.

U kombiju je bila nepoznata količina novca triju poduzeća sa
sjedištem u Velikoj Gorici i jednog sa sjedištem u Zagrebu, rekao je Borovec. 

Nakon novog, sedmog u nizu napada na transporte s novcem, sinoć su na mjesto događaja došli i Zlatko Marić, načelnik PU zagrebačke Marijan Tomurad, Ivan Nađ, zamjenik ravnatelja policije, te Božo Gulo, načelnik Sektora krimi policije PUZ-a.

Marića je ogorčio još jedan napad na njegove ljude, no sretan je što nitko nije ozlijeđen ili ubijen. Najavio je kako će u suradnji s policijom vjerojatno poraditi na donošenju novih sigurnosnih mjera.

Očevid je u tijeku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene