Pljačkaš koji je ubijen u pokušaju pljačke Getroa u Sesvetama, smrtno je stradao jer je i nakon ranjavanja pokušao iz Uzija pucati na zaštitare, na što je jedan zaštitar reagirao i ponovno zapucao u samoobrani, kažu u Sokol Mariću.


- Dva naša zaštitara izlazila su iz trgovačkog centra kada su im prišli napadači. Zatražili su da naši djelatnici spuste vreće s novcem na pod i ispalili hitac upozorenja. Nakon toga iz našeg je vozila izašao treći zaštitar i onesposobio napadače. Jedan od napadača potom je pokušao iz Uzija ponovno pucati u naše djelatnike, na što je reagirao drugi zaštitar, rekao nam je direktor Sokol Marića Ante Perčin.

Vezani članci Slika nije dostupna Zaštitari Sokol Marića ukrali 160 tisuća kuna? Slika nije dostupna Uplakani Safić: Mama, dobro sam, živ sam!

Zaštitari su prošli bez ozljeda, jedan napadač je ranjen, a treći razbojnik, koji je kolege čekao u vozili, još je u bijegu. U Sokol Mariću ne vjeruju da su razbojnici napad izveli tako što su zaštitare čekali u krugu dvorišta trgovačkog centra. 

>>
Krvava pljačka: Jedan razbojnik ubijen, drugi ranjen, treći u bijegu

- Procedura je da kad naše vozilo uđe u dvorište, rampa se spušta. Oni su vjerojatno negdje preskočili ogradu i tada napali, kaže Perčin.

Perčin kaže kako je ovakav rasplet rezultat mjera koje su poduzete od konca prošle godine, kada su zaredali prepadi na vozila koja prevoze novac.

- Zakon se djelomice promijenio, u ekipi sada imamo tri čovjeka, provode se edukacije i treninzi i ovo je u stvari rezultat sustavnog rada na podizanju sigurnosti prijevoza novca na višu razinu, kaže Perčin.