Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pljačkaš ubijen nakon što je i ranjen pokušao pucati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pljačkaš koji je ubijen u pokušaju pljačke Getroa u Sesvetama, smrtno je stradao jer je i nakon ranjavanja pokušao iz Uzija pucati na zaštitare, na što je jedan zaštitar reagirao i ponovno zapucao u samoobrani, kažu u Sokol Mariću.

- Dva naša zaštitara izlazila su iz trgovačkog centra kada su im prišli napadači. Zatražili su da naši djelatnici spuste vreće s novcem na pod i ispalili hitac upozorenja. Nakon toga iz našeg je vozila izašao treći zaštitar i onesposobio napadače. Jedan od napadača potom je pokušao iz Uzija ponovno pucati u naše djelatnike, na što je reagirao drugi zaštitar, rekao nam je direktor Sokol Marića Ante Perčin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaštitari Sokol Marića ukrali 160 tisuća kuna? Slika nije dostupna Uplakani Safić: Mama, dobro sam, živ sam!

Zaštitari su prošli bez ozljeda, jedan napadač je ranjen, a treći razbojnik, koji je kolege čekao u vozili, još je u bijegu. U Sokol Mariću ne vjeruju da su razbojnici napad izveli tako što su zaštitare čekali u krugu dvorišta trgovačkog centra. 

>>
Krvava pljačka: Jedan razbojnik ubijen, drugi ranjen, treći u bijegu

- Procedura je da kad naše vozilo uđe u dvorište, rampa se spušta. Oni su vjerojatno negdje preskočili ogradu i tada napali, kaže Perčin.

Perčin kaže kako je ovakav rasplet rezultat mjera koje su poduzete od konca prošle godine, kada su zaredali prepadi na vozila koja prevoze novac.

- Zakon se djelomice promijenio, u ekipi sada imamo tri čovjeka, provode se edukacije i treninzi i ovo je u stvari rezultat sustavnog rada na podizanju sigurnosti prijevoza novca na višu razinu, kaže Perčin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene