Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ČUDAN PRIZOR

U odvodnom kanalu na istoku Hrvatske pronađena hrpa - odbačenih pušaka. Iz policije imaju poruku za građane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne odbacujte ilegalno oružje na neprimjerenim mjestima, dragovoljno ga predajte policiji bez sankcija, poručila je PU vukovarsko-srijemska nakon što je u odvodnom kanalu uz oranicu na poljskom predjelu Mikluševci građanin uočio odbačene puške.

Policija je priopćila kako je u subotu, 12. ožujka, građanin iz Gradišta u odvodnom kanalu uz oranicu na poljskom predjelu Mikluševci uočio više pušaka te o tome odmah obavijestio policiju.

Na mjestu događaja proveden je očevid kojim je s mjesta pronalaska izuzeto devet starih pušaka repetirki, koje su djelomično neuporabljive. Izuzeto oružje pohranjeno je u skladište Policijske uprave vukovarsko-srijemske do uništenja, navela je policija. 

Nerijetko se građani pokušavaju riješiti ilegalnog oružja na način da ga odbacuju na neprimjerenim mjestima, dok ga oni građani koji oružje drže u domovima često čuvaju na neprikladan ili nepravilan način, čime ugrožavaju sigurnost građana i svojih domova, poručuju. 

Podsjetili su građane da je MUP-ova akcija dragovoljne predaje ilegalnog oružja naziva Manje oružja, manje tragedija i dalje u tijeku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svladan i uhićen Pijan pucao po policiji i kućama: U domu mu pronašli ručnu bombu, pušku i streljivo

Zakonom o nabavi i posjedovanju oružja građana određeno je da je dragovoljna predaja ilegalnog oružja bez sankcija, što znači da se protiv osobe koja dragovoljno predaje oružje i eksplozivna sredstva neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Fizika na djelu Puška velikog kalibra protresla joj cijelo tijelo, a usporena snimka postala je hit

Oružje se može predati pozivom policije na broj 192 nakon čega će policijski službenici doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Anonimnost osobe koja predaje oružje je zagarantirana, podsjećaju. 

Aktualno VELIKA GALERIJA Stvaraju se večernje kolone: Vozači požurili na benzinske postaje po gorivo Gužve na benzinskim pumpama u Zagrebu - 5 Gužve na benzinskim pumpama u Zagrebu - 5 Foto: DNEVNIK.hr Gužve na benzinskim pumpama u Zagrebu - 4 Gužve na benzinskim pumpama u Zagrebu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Gužve na benzinskim pumpama u Zagrebu - 3 Gužve na benzinskim pumpama u Zagrebu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Gužve na benzinskim pumpama u Zagrebu - 2 Gužve na benzinskim pumpama u Zagrebu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Gužve na benzinskim pumpama u Zagrebu - 1 Gužve na benzinskim pumpama u Zagrebu - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Gužve na benzinskim pumpama u Zagrebu Hrvatska VELIKA GALERIJA Stvaraju se večernje kolone: Vozači požurili na benzinske postaje po gorivo 1/6 >>

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene