Stare puške
Stare puške Foto: PU Vukovarsko-srijemska

Ne odbacujte ilegalno oružje na neprimjerenim mjestima, dragovoljno ga predajte policiji bez sankcija, poručila je PU vukovarsko-srijemska nakon što je u odvodnom kanalu uz oranicu na poljskom predjelu Mikluševci građanin uočio odbačene puške.


Policija je priopćila kako je u subotu, 12. ožujka, građanin iz Gradišta u odvodnom kanalu uz oranicu na poljskom predjelu Mikluševci uočio više pušaka te o tome odmah obavijestio policiju.

Na mjestu događaja proveden je očevid kojim je s mjesta pronalaska izuzeto devet starih pušaka repetirki, koje su djelomično neuporabljive. Izuzeto oružje pohranjeno je u skladište Policijske uprave vukovarsko-srijemske do uništenja, navela je policija. 

Nerijetko se građani pokušavaju riješiti ilegalnog oružja na način da ga odbacuju na neprimjerenim mjestima, dok ga oni građani koji oružje drže u domovima često čuvaju na neprikladan ili nepravilan način, čime ugrožavaju sigurnost građana i svojih domova, poručuju. 

Podsjetili su građane da je MUP-ova akcija dragovoljne predaje ilegalnog oružja naziva Manje oružja, manje tragedija i dalje u tijeku.

Policija, ilustracija Pijan pucao po policiji i kućama: U domu mu pronašli ručnu bombu, pušku i streljivo

Zakonom o nabavi i posjedovanju oružja građana određeno je da je dragovoljna predaja ilegalnog oružja bez sankcija, što znači da se protiv osobe koja dragovoljno predaje oružje i eksplozivna sredstva neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Veliki kalibar Puška velikog kalibra protresla joj cijelo tijelo, a usporena snimka postala je hit

Oružje se može predati pozivom policije na broj 192 nakon čega će policijski službenici doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Anonimnost osobe koja predaje oružje je zagarantirana, podsjećaju. 

VELIKA GALERIJA Stvaraju se večernje kolone: Vozači požurili na benzinske postaje po gorivo Gužve na benzinskim pumpama u Karlovcu Gužve na benzinskim pumpama u Zagrebu - 5 Gužve na benzinskim pumpama u Zagrebu - 4 +7 Gužve na benzinskim pumpama u Zagrebu - 3

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju