Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo poskupljenje

VELIKA GALERIJA Stvaraju se večernje kolone: Vozači požurili na benzinske postaje po gorivo

Aktualno Galerija Gužve na benzinskim pumpama u Zagrebu - 5 Gužve na benzinskim pumpama u Zagrebu - 5 Foto: DNEVNIK.hr Gužve na benzinskim pumpama u Zagrebu - 4 Gužve na benzinskim pumpama u Zagrebu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Gužve na benzinskim pumpama u Zagrebu - 3 Gužve na benzinskim pumpama u Zagrebu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Gužve na benzinskim pumpama u Zagrebu - 2 Gužve na benzinskim pumpama u Zagrebu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Gužve na benzinskim pumpama u Zagrebu - 1 Galerija 1/6 >>
Od utorka je najavljeno novo poskupljenje goriva. Vozači su pohrlili po svoje zalihe, a primjećuju se i sve veće kolone kamiona na benzinskim pumpama.

''Svi smo svjesni situacije vezano za rusku agresiju na Ukrajinu i dodatnog poremećaja s cijenama energenata na svjetskom tržištu'', rekao je Andrej Plenković prošlog ponedjeljka.

Iako se tijekom dana postupno mogao vidjeti priljev automobila na benzinskim pumpama, izraženije je počelo biti u kasnijim večernjim satima.

Reporter Ivan Čorkalo podsjetio je u Dnevnik Nove TV da građani imaju vremena do ponoći po istoj cijeni kupiti gorivo. Cijena nafte formira se prema špekulacijama na burzi, zato su i velike oscilacije u cijeni moguće i vidljive, naveo je.

Popodne gužve

Pogotovo su toga svjesni vozači, koji i dalje stvaraju gužve na benzinskim pumpama. Naime, kako neslužbeno doznaje portal cijenegoriva.info - prosječni spremnik od 50 litara benzina će poskupjeti za 41 kunu, dizela za 70 kuna, a LPG-a za devet kuna. To bi trebalo početi od ponoći.

Gužve na benzinskim pumpama u Zagrebu - 5 Gužve na benzinskim pumpama u Zagrebu - 1 (Foto: DNEVNIK.hr)

Gužve na benzinskim pumpama u Zagrebu - 5 Gužve na benzinskim pumpama u Zagrebu - 3 (Foto: DNEVNIK.hr)

''Na Petrolu na Slavonskoj je gužva malo veća nego na INA-i u istoj ulici'', kazao nam je čitatelj u popodnevnim satima.

Gužve na benzinskim pumpama u Zagrebu - 5 Gužve na benzinskim pumpama u Zagrebu - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

Dodaje da na ROX-u nema gužve, dok na INA-i preko puta ipak ima nešto više vozila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Analiza BBC-ja Može li svijet preživjeti bez ruskog plina i nafte? ''Trebat će još dosta vremena...''

Čitatelji ističu da su ipak nešto manje gužve nego prošli tjedan, ali da primjećuju više kamiona na pumpama. Osim u Zagrebu, gužva je primjećena i u Karlovcu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene