Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasili se i iz Grada: Obećali pomoć

Sisačka bolnica o stanju pacijenata ozlijeđenih u pucnjavi: "Još su uvijek životno ugroženi"

Mjesto pucnjave u okolici Siska - 4
Mjesto pucnjave u okolici Siska - 4 Foto: Edina Zuko/PIXSELL
Dvojica muškaraca još su uvijek životno ugrožena nakon pucnjave koja se u subotu navečer dogodila u Sisku.

Dvije osobe koje su u subotu navečer upucane tijekom krvavog pohoda u Sisku još su uvijek u životnoj opasnosti, kazala je za DNEVNIK.hr Milena Strižak, anesteziologinja sisačke Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić".

"Oni su stabilnije. Sinoć su operirani, ali još su uvijek životno ugroženi. Danas je takozvani nulti dan tako da se stanje prati", rekla je te dodala da se radi o dva muškarca s povredama trbuha koji su jedno vrijeme bili i na respiratorima.

Podsjetimo, u subotu navečer je 58-godišnji muškarac ubio jednu ženu, teže ranio četiri osobe, a dvije ranio lakše. Druge dvije teže ranjene osobe su izvan životne opasnosti, rekao je na izvanrednoj konferenciji za medije načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut.

Pročitajte i ovo Uhićeni Britanac - 1 OZLIJEDIO POLICAJCA Ovo je Britanac koji je izazvao kaos u avionu: Bio je potpuno rastrojen, odvezen je u bolnicu

O tragediji se na svojoj Facebook stranici oglasio i Grad Sisak.

"Noćašnji strašni događaj u naselju Kanak potresao je i šokirao naš grad. Ovaj bezuman zločin tek treba biti rasvijetljen, ali njegove su posljedice strašne i tragične.Zahvaljujemo našim vatrogascima, koji su unatoč opasnosti, izašli na poprište zločina i radili svoj posao pri kojem je jedan vatrogasac lakše ozlijeđen, te policiji koja je profesionalno odradila intervenciju i privela napadača", stoji u objavi.

"U ime Grada Siska izražavamo sućut obitelji poginule i potporu obiteljima ozlijeđenih osoba. Grad Sisak učinit će sve potrebno kako bi pomogao pogođenim obiteljima", dodaje se.

O pucnjavi se oglasio i ministar zdravstva Vili Beroš.

"Zahvaljujem djelatnicama i djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije kao i OB Sisak na promptnoj i adekvatnoj pomoći koju su pružili ozlijeđenima na sisačkom području. Izražavam sućut obitelji stradale, a hospitaliziranim pacijentima želim brz oporavak", poručio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene