Policija u Dugavama
Policija u Dugavama Foto: DNEVNIK.hr

Muškarca koji je u subotu navečer u stanu u zagrebačkim Dugavama satima držao zatočene bivšu suprugu i dvoje djece, zagrebačka policija osumnjičila je, osim za protupravno oduzimanje slobode, za neizvršavanje sudske odluke i povredu djetetovih prava.


Policija je nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičila 43-godišnjaka da je u subotu, 15. siječnja, oko 14 sati na hodniku zgrade u Čalogovićevoj ulici, dočekao bivšu suprugu i njihovu zajedničku djecu dok su izlazili iz stana te ih potom ugurao u stan, u koji se s njima zaključao.

Terete ga da je po ulasku u stan onemogućio bivšoj supruzi i djeci izlazak iz stana i da je odbio bilo koji oblik traženja pomoći bivše supruge da ih pusti. A ispred ulaznih vrata osumnjičeni 43-godišnjak je ostavio poruku napisanu na papiru, iz čijeg sadržaja se nedvojbeno posumnjalo u protupravno ponašanje, ali ujedno i potrebu te mogućnost ostvarivanja kontakta s njim, kažu iz policije.

Na mjesto događaja upućena je policija. Osumnjičeni 43-godišnjak je u početku odbijao suradnju, a zbog specifičnost talačke krize, pritom vodeći brigu o sigurnosti osoba u stanu kao i ostalih građana, pristupili su taktički timovi policije s pregovaračem, koji je u više navrata uspostavio kontakt i razgovarao s 43-godišnjakom.

Osumnjičeni je oko 20 sati otvorio vrata stana te je, uz uporabu sredstava prisile, priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Privođenje u Dugavama - 2 Muškarac koji je zatočio bivšu partnericu imao je zabranu prilaska: Dnevnik Nove TV u posjedu poruke koju je ostavio na stubištu
Domagoj Mikić Detalji četverosatne drame u Zagrebu: Osuđivani nasilnik upao u stan bivšoj supruzi i djeci

Kroz kriminalističko istraživanje utvrđeno je da je 43-godišnjak svojim dolaskom na adresu stanovanja oštećene prekršio mjere određene rješenjem Županijskog suda u Velikoj Gorici, a koje su produljene rješenjem Općinskog suda u Novom Zagrebu.

Nakon dovršene istrage osumnjičeni 43-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju