Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Patrik Macek/Pixsell

Muškarac (44) kazneno je prijavljen jer je, predstavljajući se kao predstavnik tvrtke, ugovarao prodaju i postavljanje PVC stolarije. Tražio je predujam, a žrtve prozore ni vrata nikad nisu vidjeli.


Kninska policija završila je kriminalističko istraživanje nam muškarcem (44), državljaninom BiH jer sumnjaju da je prevario najmanje sedam osoba od 41 do 74 godine. 

Vezani članci Suzana Štimac i Damir Milačić Bivša supruga Igora Štimca godinama je trpjela njegove prevare, a sreću je pronašla s markantnim košarkašem Ratko Mladić, transparent Kralj Twitter prevara: Tko je čovjek koji stoji iza vijesti o smrti Ratka Mladića?

Od veljače prošle godine do 20. veljače 2020. predstavljao se kao zaposlenik bosanskohercegovačke tvrtke te sa žrtvama dogovarao prodaju i postavljanje PVC stolarije. 

Prilikom sastavljanja ponude muškarac je od oštećenih tražio predujam. 

"Nakon čega radovi nisu izvršeni u ugovorenom roku niti do 20. veljače ove godine, u kojem vremenu je osumnjičeni u telefonskom kontaktu s oštećenim obećavao izvršenje ugovorenih radova. Ukupna nastala šteta ovim kaznenim djelima je 34.500 kuna i 2500 EUR-a, koji novac su oštećeni uplatili osumnjičenom prilikom sklapanja ponude na ime predujma", kažu u PU šibensko-kninskoj. 

Lažni predstavnik kazneno je prijavljen i predan pritvorskom nadzorniku. 

Osim navedenih žrtava, javila je policija, postoje još neke osobe koje je osumnjičeni prevario. Sve koji su oštećeni na isti način, policija poziva da im to prijave u najbližoj Policijskoj postaji ili pozivom na besplatan broj 192.