Dvojica motociklista su u šumi pokraj Rijeke naletjela na oštru žicu. Jedan od njih zadobio je ozljede vrata. Policija je pokrenula veliku istragu.

Galerija Opasne zamke u šumi - 2 Borna Lolić Opasne zamke u šumi - 1 +0 Robert Marcelja

Aktualni državni prvak u ekstremnom Enduru i njegov prijatelj vozili su se oprezno šumskim putevima u okolici Grobnika. I snimili pad.

Vezani članci Puknuće cijevi izazvalo poplavu u Rijeci "Ipak smo u gradu koji teče": U Rijeci puknula vodovodna cijev Potres u okolici Rijeke Potres pogodio Krk: "Čulo se prvo kao sve jači zvuk, a onda je zatreslo"

"On je bio ispred mene, vozili smo dosta sporo pa je zato sve više manje dobro prošlo. Prilično je iznenadilo i mene i njega da se to tamo našlo jer smo u više navrata bili tamo. I mi i prijatelji biciklisti", govori Borna Lolić, motociklist.

Motociklist je naletio na bodljikavu žicu u visini vrata. Završio je u bolnici na šivanju rane na vratu, pušten je na kućnu njegu i oporavio se. Prošle godine u kolovozu također na području Grobnika smrtno je stradao dvadeset jednogodišnji mladić koji je motorom naišao na rastegnutu sajlu u šumi.

"Nikako nije način staviti žicu na visinu od metar i dvadeset, metar i osamdeset. Postoji način da taj tko je vlasnik prostora zaštiti prostor, a da oni koji borave u prirodi, borave na siguran način. Ako svi damo svoj doprinos, izbjeći ćemo ovakve tragedije", upozorava Robert Marčelja, načelnik općine Jelenje.

Iz policije poručuju da i dalje istražuju tko je na stabla postavio navedenu žicu.

"A prema dosadašnjim utvrđenim činjenicama, šumski put kojim se 26-godišnjak kretao je na parceli u vlasništvu fizičke osobe. O događaju je policija izvijestila Državni inspektorat RH, kao i nadležno Državno odvjetništvo", kažu, javlja reporter Marko Balen.

Nakon nesreće mladići su uklonili žicu koju je netko opet postavio, a nedavno su je Borna i prijatelj ponovno maknuli.

"Prijatelj je naletio biciklom na nju pa su pozvali policiju. Isto su došli na uviđaj. I prijatelj je s motorom naletio na nju, a stvar je u tome da je to prilično udaljeno od civilizacije pa ne vidim neki smisao za to", kaže Lolić.

Za takva teška kaznena djela protiv opće sigurnosti koja završe smrću predviđena je kazna zatvora do 15 godina. Žice se po hrvatskim šumama postavljaju zbog zaštite od šumske krađe i sprječavanja vožnje šumskim putevima. Vlasništvo se može zagraditi, ali na propisan način, rampama, visokim ogradama i drugim dobro označenim preprekama, nikako skrivenim sajlama i žicama opasnim po život.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju