Obavijesti Video Pretražite Navigacija
masakr na kajzerici

Ministarstvo obitelji: "Preživjela beba je na sigurnom, u obitelji nije bilo problema"

Jutro nakon stravičnog zločina na Kajzerici (Foto: Dnevnik.hr)
Jutro nakon stravičnog zločina na Kajzerici (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Jutro nakon stravičnog zločina na Kajzerici (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković izražava duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se zbio noćas na zagrebačkoj Kajzerici, priopćili su iz ministarstva.

"Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković izražava duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se zbio noćas na zagrebačkoj Kajzerici te snažno osuđuje ovakav strašni čin nasilja.
S obzirom na to da se radi o slučaju teškog ubojstva, postupanje sustava socijalne skrbi u ovom trenutku usmjereno je na sigurnost i zbrinjavanje djeteta i poduzimanje daljnjih mjera njegove zaštite", priopćili su iz Ministarstva.

Pročitajte i ovo Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um" Jutro nakon stravičnog zločina na Kajzerici (Foto: Dnevnik.hr) predsjednica je zgrožena Grabar-Kitarović: "Očekujem od svih institucija da preživjelom djetetu osiguraju potrebnu skrb"

Ističu da je preživjelo dijete na sigurnom te da u obitelji nije bilo povijesti obiteljskog nasilja.

"Sukladno svojoj nadležnosti, centar za socijalnu skrb žurno je reagirao te je dijete koje je preživjelo ovu tragediju na odgovarajući način zbrinuto u najkraćem mogućem roku i na sigurnom je.

Prema hitno prikupljenim relevantnim informacijama te izvješću nadležnog centra za socijalnu skrb, napominjemo da u obitelji u kojoj se dogodio ovaj tragični slučaj nije bilo prijava koje bi ukazivale na nasilje u obitelji niti je počinitelj ubojstva evidentiran kao počinitelj nasilja u obitelji.

Nažalost, ovakve tragične situacije ubojstva predstavljaju ekstremni oblik nasilja na koji treba reagirati na svim razinama društva, prije svega senzibiliziranjem javnosti i prijavama sumnje za svako ponašanje koje odstupa od uobičajenog, a osobito kad se radi o zaštiti ranjivih skupina", piše u priopćenju.

Podsjetimo, 36-godišnjak je ubio dijete (10), dvojicu muškaraca i tri žene u četvrtak oko 21:30 u Cimermanovoj ulici na zagrebačkoj Kajzerici. Masakr je preživjela samo ubojičina beba koju ima s jednom od žrtava. On je pobjegao i policija ga je pronašla u petak rano ujutro u Brezovici, gdje se ubio kad su ga pozvali da se preda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene