Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković izražava duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se zbio noćas na zagrebačkoj Kajzerici, priopćili su iz ministarstva.

Galerija


"Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković izražava duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se zbio noćas na zagrebačkoj Kajzerici te snažno osuđuje ovakav strašni čin nasilja.
S obzirom na to da se radi o slučaju teškog ubojstva, postupanje sustava socijalne skrbi u ovom trenutku usmjereno je na sigurnost i zbrinjavanje djeteta i poduzimanje daljnjih mjera njegove zaštite", priopćili su iz Ministarstva.

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija Strava u zagrebačkom naselju Savica: Pronađena tijela dvojice muškaraca, policija sumnja u nasilnu smrt Policija, ilsutracija Podigli optužnicu protiv 19-godišnjaka: Ubo mladića i bacio ga u Savu

Ističu da je preživjelo dijete na sigurnom te da u obitelji nije bilo povijesti obiteljskog nasilja.

"Sukladno svojoj nadležnosti, centar za socijalnu skrb žurno je reagirao te je dijete koje je preživjelo ovu tragediju na odgovarajući način zbrinuto u najkraćem mogućem roku i na sigurnom je.

Prema hitno prikupljenim relevantnim informacijama te izvješću nadležnog centra za socijalnu skrb, napominjemo da u obitelji u kojoj se dogodio ovaj tragični slučaj nije bilo prijava koje bi ukazivale na nasilje u obitelji niti je počinitelj ubojstva evidentiran kao počinitelj nasilja u obitelji.

Nažalost, ovakve tragične situacije ubojstva predstavljaju ekstremni oblik nasilja na koji treba reagirati na svim razinama društva, prije svega senzibiliziranjem javnosti i prijavama sumnje za svako ponašanje koje odstupa od uobičajenog, a osobito kad se radi o zaštiti ranjivih skupina", piše u priopćenju.

Podsjetimo, 36-godišnjak je ubio dijete (10), dvojicu muškaraca i tri žene u četvrtak oko 21:30 u Cimermanovoj ulici na zagrebačkoj Kajzerici. Masakr je preživjela samo ubojičina beba koju ima s jednom od žrtava. On je pobjegao i policija ga je pronašla u petak rano ujutro u Brezovici, gdje se ubio kad su ga pozvali da se preda.