Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Među osumnjičenim krijumčarima cigareta i sudski izvršitelj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagorsko-krapinska policija otkrila je tri osobe koje su se bavile švercom, odnosno nedozvoljenom prodajom cigareta, te je u njihovim domovima pronašla veće količine cigareta.

Policija, koja je danas izvijestila da je završila kriminalističku obradu, nije otkrila identitet trojice osumnjičenih.

Pročitajte i ovo Cigarete Od srijede Poskupljuju cigarete: Ovo su nove cijene Slika nije dostupna Uskok pokrenio istragu Jedan među njima policajac: Kupili pa preprodali najmanje 58 tisuća kutija cigareta i zaradili oko 1,5 milijuna kuna

Kako se neslužbeno doznaje, riječ je Ivanu Martiniću (44) i Ivanu Ivčeku (50) iz Vučaka i Darku Završkom (36) iz Velikog Komora. Osumnjičeni Martinić, kako se neslužbeno doznaje, radi u Općinskom sudu u Donjoj Stubici kao sudski izvršitelj.

Policija je izvijestila da su temeljem naloga mjesno nadležnih sudova i u suradnji s djelatnicima Carinarnice u Krapini u utorak obavljene pretrage domova i drugih prostorija kojim se služio navedeni trojac.

Kod Ivčeka je pronađeno 177 šteka marki "ronhill", "walter wolf" i "silver class" te pištolj Crvena Zastava M 70, cal. 7,65, koji je Ivček posjedovao bez dozvole. U domu sudskog ovršitelja Martinića (44) pronađeno je najviše cigareta : 700 šteka "marlbora", "ronhilla". "kima", "silver classa", "davidoffa" i "LD - a". Najmanje cigareta, svega 40 šteka, bilo je u kući Završog u V. Komoru. U trima pretragama ukupno je pronađeno 917 šteka cigareta ili 9170 kutija, čija je vrijednost procijenjena na 150 tisuća kuna. Cigarete su predane službenicama Carinarnice kojima uhvaćeni krijumčari nisu poznati od prije.

Protiv krijumčarskog trojca podnesene su kaznene prijave općinskim državnim odvjetništvima u Donjoj Stubici i Zlataru zbog nedozvoljene trgovine, dok će Ivček odgovarati i zbog prekršaja iz Zakona o oružju zbog nedopuštenog posjedovanja pištolja. Bit će im izrečene i novčane kazne.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene