Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mateković: 'Zagorec je naručio atentat na mene'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Mateković, prvooptuženi za otmicu sina Vladimira Zagorca optužio je danas tog umirovljenog generala da je u Beogradu naručio atentat na njega.

Atentat u kojem je navodno ranjen Matekovićev prijatelj s kojim je bio u automobilu dogodio se u ožujku 2005., odnosno u vrijeme njegova bijega pred hrvatskim pravosuđem i skrivanja u Srbiji.

Pročitajte i ovo Bombardiranje Gaze se nastavlja Povećan rizik Zabrinjavajuće upozorenje: "Cijeli Bliski istok mogao bi završiti u plamenu" Slika nije dostupna Ico Mateković tvrdi? Mateković: Kod mene su Zagorčevi dragulji

- Naručitelj je bio general Zagorec. U to sam siguran, kazao je Mateković u svojoj obrani na ponovljenom suđenju za otmicu. 

Dodao je da je tu informaciju dobio preko svojih poznanika koji su se raspitivali u srbijanskom MUP-u, a Zagorec je, kako tvrdi, atentat naručio preko svojih "srpskih veza", odnosno nekog Grka s kojim je poslovao.

Drugog dana iznošenja svoje obrane Mateković je zanijekao da je nakon zločina uzeo novac od otkupnine. Rekao je da se tijekom jednoipogodišnjeg bijega financirao kreditnim karticama na svoje ime, prodajom apartmana u Novalji i udjelom u kafiću Mango Mambo.

Veći dio bijega proveo je u svom domu na zagrebačkom Medveščaku, s kraćim odlaskom u Srbiju i skijaškim "izletom" u Austriji.


- Znao sam da me policija neće tražiti doma, kazao je Mateković, izazvavši sučev komentar da ta tvrdnja i nije na ponos redarstvenim vlastima.

Mateković je odbio reći kako je u više navrata prešao preko granice.

Kazao je da se kaje zbog otmice, pa se ispričao Tomislavu Zagorcu, njegovoj majci, Hrvoju Petraču, svom bratu Liberu i cijeloj svojoj obitelji.

Obranu je iznio i Marinko Gošuljević koji nije želio govoriti o samoj otmici, ali je odbacio tvrdnju da je sudjelovao u skupini
organiziranoj radi drugih otmica.

Suđenje se nastavlja sutra, kada bi se pred sudskim vijećem obranu trebao dati Siniša Ježovita.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene