Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Maglovu godina i tri mjeseca zatvora zbog droge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljeni pukovnik HV-a i bivši zapovjednik 73. bojne Vojne policije Željko Maglov danas je na Županijskom sudu u Šibeniku nepravomoćno proglašen krivim zbog zloporabe opojnih sredstava te mu je izrečena zatvorska kazna od godinu dana i tri mjeseca, a bit će umanjena za četiri mjeseca koliko je Maglov proveo u pritvoru.

Maglov je u siječnju 2003. u Splitu zatečen u svom automobilu sa smotuljkom od 99 grama heroina i preciznom vagom te je protiv njega podignuta optužnica da je drogu posjedovao zbog preprodaje.

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja

Pretragom njegova stana policija je tada pronašla i omot s manjom količinom marihuane te određenu količinu vapna. U svibnju 2003. Županijski sud u Splitu osudio ga je na 10 mjeseci zatvora zbog posjedovanja droge za vlastite potrebe budući da je Maglov i sam bio ovisnik o heroinu, no navodi iz optužnice da je drogu držao za preprodaju tada nisu bili potvrđeni.

U studenom 2004. godine Vrhovni sud poništio je presudu Županijskog suda u Splitu uz obrazloženje da nije utemeljeno da je Maglov, kao ovisnik, drogu posjedovao isključivo za osobnu uporabu te je donio odluku da se suđenje ponovi u Šibeniku.

Uz kaznu zatvora izrečenu danas na Županijskom sudu u Šibeniku Maglovu je izrečena i mjera liječenja od ovisnosti.

Kazna od godinu dana i tri mjeseca bit će umanjena za vrijeme koje je proveo u pritvoru od siječnja 2003. do svibnja 2003. godine.

Kao olakotnu okolnost pri izricanju presude Županijski sud u Šibeniku uzeo je to što je Maglov otac troje djece te da je bio hrvatski branitelj.

Kao otegotne okolnosti sud je uzeo činjenice da je Maglov već bio osuđivan, a protiv njega trenutačno se vodi još nekoliko sudskih sporova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene