Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Maglov ponovno zatečen s heroinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitsko-dalmatinska Policijska uprava izvijestila je kako je sinoć u Splitu s 0,3 grama heroina u automobilu zatečen 47-godišnji Ž. M. te da je protiv njega podnesena kaznena i prekršajna prijava.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o umirovljenom pukovniku HV-a, bivšem zapovjedniku 73. bojne Vojne policije, Željku Maglovu, već osuđivanu za posjedovanje droge i druga kažnjiva djela.

Pročitajte i ovo Ilustracija za europsko tržište Prilagođeni spremnici, dogovorene rute i više od 20 paketa: USKOK podigao optužnicu protiv švercera droge Ilustracija selili je u drugu sobu Pacijentica (42) u bolnici se čudno ponašala, pa su pozvali policiju: Dobila je kaznu od 1000 eura

Prijavljen je za kažnjivo djelo posjedovanja droge po 173. članku Kaznenog zakona kojim je zapriječena novčana ili zatvorska kazna do godine dana. Prekršajna prijava podnesena je u skladu sa Zakonom o suzbijanju opojnih droga.

S drogom je zatečen u Rendićevoj ulici u Splitu u osobnom automobilu 'fiat uno'.

Maglov je u svibnju 2003. osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog
posjedovanja droge, nakon što ga je u siječnju u Splitu policija zatekla s oko 100 grama heroina. Tada mu je izrečena i obvezna mjera liječenja od ovisnosti.

Do pravomoćnosti presude bio je na slobodi, a ni mjesec dana kasnije na graničnom prijelazu s BiH u Kamenskom kod Imotskoga bio je također zatečen s 0,4 grama heroina. Tada mu je nije bio određen pritvor.

To je Maglovu bila druga presuda zbog posjedovanja droge, jer je 2000. zatečen s dva paketića heroina i nešto heptanona, zbog čega je osuđen na dva mjeseca zatvora uvjetno na godinu dana.

Također je sredinom 1999. na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog krijumčarenja automobila i šećera iz Neuma pod 'zaštitom' odore Hrvatske vojske, odnosno 73. bojne VP-a kojoj je bio zapovjednik.

Poznat je i kao svjedok u suđenju osmorici bivših pripadnika 72. bojne Vojne policije u 'slučaju Lora', a u prosincu prošle godine bio je spriveden i zbog pomaganja 38-godišnjem Vicku Rožiću nakon napada nožem, odnosno pokušaja ubojstva čelnika kaštelanske HVIDR-e Joze Certe u Splitu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene