Na baranjskom graničnom prijelazu Batina policija je zaplijenila 17,5 kilograma marihuane, koju je uhićeni 66-godišnji mađarski državljanin pokušao prokrijumčariti iz Mađarske u Hrvatsku, a to je najveća ovogodišnja zapljena te droge u Osječko-baranjskoj županiji.

Galerija


Voditelj Odjela kriminaliteta droga PU osječko-baranjske Ivan Canecki kazao je na konferenciji za novinare kako je 66-godišnji Mađar 14. travnja došao na granični prijelaz Batina, a zbog sumnje da preko graničnog prijelaza prenosi drogu automobil mu je pregledan.

Vezani članci Policija, ilustracija Snažna eksplozija kod centra za testiranje na koronavirus, sumnja se da je namjerno izazvana Marihuana, ilustracija Dolijao zagrebački diler: U stanu 32-godišnjaka policija zaplijenila 13 kg marihuane, kokain i oružje

U pregledu je sudjelovao i policijski pas za detekciju droga, koji je pozitivno reagirao u unutrašnjosti automobila.

Nakon što je pregledom otkriven veći broj paketa sa sumnjivim sadržajem, od suca istrage osječkog Županijskog suda ishodovan je nalog za pretragu te su pronađena 34 PVC paketa s marihuanom ukupne težine 17,5 kilograma.

Protiv mađarskog državljanina podnesena je kaznena prijava zbog zlouporabe droga te je pritvoren.

Načelnik Postaje granične policije Beli Manastir Dubravko Pandurić rekao je kako je zapljena rezultat međunarodne suradnje s mađarskom policijom.

"Višemjesečnim radom i analizom kretanja sumnjivih osoba došli smo do saznanja da će se dogoditi ovaj pokušaj krijumčarenja. Osoba koja je krijumčarila marihuanu nije iz kriminalnog miljea, pa je time bilo teže detektirati", kazao je Pandurić. (Hina)