Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAZNENA PRIJAVA

Lovio i kupovao ptice pa ih držao u kavezima na zidu obiteljske kuće: Na vrata mu pokucala policija

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zbog držanja strogo zaštićenih ptica češljugara 58-godišnji Novaljac kazneno će odgovarati “za uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti”, izvijestila je u ponedjeljak ličko-senjska policija.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policijska postaja Novalja osumnjičila je 58-godišnjaka da je u studenom 2021. godine i u veljači 2022. godine ulovio ukupno 16 češljugara, strogo zaštićenih ptica.

Također se sumnjiči da je od nepoznate osobe kupio tri jedinke bastarda i jednog češljugara bez popratne dokumentacije i držao ih u kavezima u obiteljskoj kući na području Novalje.

Ilustracija Češljugari u kavezima (Foto: PU ličko-senjska)

Po nalogu inspekcije za zaštitu okoliša Državnog inspektorata ptice su Novaljcu oduzete, odnosno kako je Hini rekla glasnogovornica lokalne policije Maja Brozičević, osumnjičenik se ptica odrekao u korist Republike Hrvatske.

Potom je 16 češljugara vraćeno u prirodu, a tri su bastarda i jedan češljugar smješteni u oporavilište za ptice.

Pročitajte i ovo Policija pronašla mladunče lava u stanu KRIJUMČARENJE ŽIVOTINJA Prodao mladunče lava, u stanu držao pitona u bačvi za zelje: Policija objavila detalje
Pročitajte i ovo Ptići krunatih ždralova PERNATI PRINČEVI Neviđeno veselje u Divljem srcu Zagreba: Kad su njih dvojica prvi put provirili iz jaja...

Bastard je naziv za mješance, a u priopćenju se ne navodi o mješancima kojih je vrsta ptica u ovom slučaju riječ. Češljugar je ptica pjevica, u narodu poznatija kao štiglić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene