Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZBOG KRIZE I INFLACIJE

Njemačka odlučila: Za pomoć građanima osigurat će čak 65 milijardi eura, pogledajte što mjere pomoći sve uključuju

Njemačka je vlada u nedjelju objavila da će osigurati više od 65 milijardi eura vrijedan paket pomoći svojim građanima kako bi se lakše nosili s povećanim troškovima energenata i inflacijom općenito.

Vlada Njemačke odluku o paketu pomoći, vrijednom više do 65 milijardi eura,donijela je nakon pregovora koji su trajali od subote navečer do nedjelje ujutro.

Pročitajte i ovo Izrael bombardirao Rafu - 2 Na najvišem sudu UN-a Velesilu teško optužili i traže hitne mjere: "Time su omogućili genocid..." Petr Bystron Isplivale audiosnimke Političar populističkog AfD-a pod pritiskom javnosti: "Nisam primio nikakav novac za širenje proruskih pozicija"

Mjere pomoći uključuju jeftiniju kartu za javni prijevoz, paušalni iznos koji će se isplaćivati umirovljenicima i studentima u iznosu od 300, odnosno 200 eura za troškove energije, zatim povećanje povlastica i olakšica, kao i povećanje mjesečnog iznosa koji se plaća roditeljima u iznosu od 18 eura za prvo i drugo dijete.

Nadalje, Vlada će uvesti niže cijene za određenu osnovnu razinu potrošnje energije pa će građani plaćati više cijene tek kada prekorače tu razinu.

Vlada je u priopćenju navela da je paket pomoći namijenjen "svim kućanstvima, kao i umirovljenicima, studentima, pripravnicima”. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene