Njemačka je vlada u nedjelju objavila da će osigurati više od 65 milijardi eura vrijedan paket pomoći svojim građanima kako bi se lakše nosili s povećanim troškovima energenata i inflacijom općenito.


Vlada Njemačke odluku o paketu pomoći, vrijednom više do 65 milijardi eura,donijela je nakon pregovora koji su trajali od subote navečer do nedjelje ujutro.

Vezani članci Umjetno jezero Alster u Hamburgu U drugom najvećem njemačkom gradu planiraju ograničiti pristup toploj vodi, senator upozorava: "Puno je gore nego što ljudi misle" Njemačka industrija "Situacija je opasna, nalazimo se u plinskoj krizi": Nijemci aktivirali drugu fazu plana za hitne slučajeve

Mjere pomoći uključuju jeftiniju kartu za javni prijevoz, paušalni iznos koji će se isplaćivati umirovljenicima i studentima u iznosu od 300, odnosno 200 eura za troškove energije, zatim povećanje povlastica i olakšica, kao i povećanje mjesečnog iznosa koji se plaća roditeljima u iznosu od 18 eura za prvo i drugo dijete.

Nadalje, Vlada će uvesti niže cijene za određenu osnovnu razinu potrošnje energije pa će građani plaćati više cijene tek kada prekorače tu razinu.

Vlada je u priopćenju navela da je paket pomoći namijenjen "svim kućanstvima, kao i umirovljenicima, studentima, pripravnicima”. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju