Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedna od dviju osoba teško ozlijeđenih u jučerašnjem sudaru u centru zagorskog mjesta Bedekovčina sat je vremena čekala na liječničku pomoć iako je zdravstvena ustanova od mjesta nesreće udaljena samo oko 500 metara.


Vozač Hitne pomoći je iz Zaboka stigao za pola sata, a tada je još morao otići po liječnicu u Bedekovčinu, piše Jutarnji.hr.

Vezani članci Hitna pomoć Split (Miranda Cikotić/PIXSELL) Kaos u splitskoj luci: Hitna pomoć pokušava se probiti kroz brutalnu gužvu - "Ovo je strašno, možeš umrijeti do bolnice!" Milan Kujundžić (Dnevnik.hr) Potpisan sporazum: Hitni pacijenti iz doline Neretve ići će na liječenje u Mostar

S obzirom na to da nije mogao proći Ulicom Antuna Mihanovića nego je morao ići obilazno, unesrećeni su čekali još petnaestak minuta na dolazak liječnika.

Vozilo Hitne je s liječnicom i medicinskom sestrom napustilo mjesto nesreće s jednom unesrećenom osobom, dok su drugu ostavili u autu, iako se gušio u krvi.

Njega je kasnije prevezla druga hitna. Večernji pak piše kako je prošli tjedan kod sudara u tunelu Ledenik vozilo Hitne pomoći iz najbližeg mjesta Lovinac stajalo parkirano ispred restorana Braja kraj Svetog Roka.

Navodno liječnik Vlatko Duvnjak svaki dan ondje provede po nekoliko sati