Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za danas najavljeni nastavak suđenja vozaču Miljenku Stričaku (25), optuženom za izazivanje prometne nesreće u kojoj su krajem srpnja prošle godine u tunelu Ledeniku poginule dvije žene i dvoje djece, odgođen je do daljnjega jer je Sud obaviješten da je Stričak u bolnici nakon pokušaja samoubojstva.


Predsjednik Sudskog vijeća zadarskog Općinskog suda, sudac Boris Radman, obavijestio je nazočne u sudnici da ga je jutros, 40 minuta prije početka suđenja, nazvao Stričakov branitelj odvjetnik Željko Olujić i obavijestio da je optuženi Stričak hospitaliziran u varaždinskoj bolnici.

Vezani članci Ilustracija - 3 Kakva je ovo država, sustav, birokracija, pravila? Ona je samo htjela živjeti pa je tražila pomoć, a svi su joj rekli NE! Sad je više nema. Ilustracija Molila je za pomoć, ali sustav ju je iznevjerio. Sada je, nažalost, prekasno: "Želim spasiti svoj život. Prihvatila bih bilo kakvu pomoć, ali ruke su mi vezane"

Po riječima suca Radmana, odvjetnik Olujić prenio mu je riječi Stričakova oca, da je Miljenko Stričak noću sa subote na nedjelju pokušao samoubojstvo, nakon čega je hospitaliziran.
Predsjednik Sudskog vijeća sudac Boris Radman odredio je da vještaci u iduća tri dana obave dopunsko psihijatrijsko i psihološko vještačenje optuženoga Stričaka kako bi se utvrdilo je li mu se stanje pogoršalo i je li raspravno sposoban.

Glavna rasprava u suđenju Stričaku počela je u četvrtak 20. travnja čitanjem optužnice, za koju je Stričak rekao da ju ne razumije i nije se želio očitovati o njezinu sadržaju.

Prije početka te rasprave, vještakinja Klementina Ružić iz Rijeke je, nakon jednosatnog psihijatrijskog vještačenja, utvrdila je da je Stričak raspravno sposoban unatoč činjenici da mu je psihičko stanje lošije nego prije dva mjeseca.