Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kazna zatvora i do tri godine

Žena (69) lažno dojavljivala o postavljenim bombama. Policija objavila upozorenje: "To nije bezazleno"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
69-godišnjakinja lažno je dojavila da je u jednom turističkom naselju na području Umaga postavljena eksplozivna naprava. Policija je poslala upozorenje građanima da upućivanje poziva ili poruka o lažnim dojavama za bombe nije bezazlena šala, već je riječ o kaznenom djelu, za koje je propisana kazna zatvora do tri godine.

PU Istarska sumnjiči 69-godišnju hrvatsku državljanku da je počinila kazneno djelo lažne uzbune. Policija sumnjiči ženu da je 25. lipnja oko 19.40 sati na dva broja telefona poslala poruke u kojima je navela da je u jednom turističkom naselju na području Umaga postavljena eksplozivna naprava.

Na teren su izašle sve službe, uključujući djelatnike protueksplozijske zaštite koji su pregledali turističko naselje, pogotovo prostor u kojem se trebao odvijati jedan organizirani događaj s većim brojem sudionika.

Prilikom pregleda turističkog naselja utvrđeno je kako se radi o lažnoj dojavi. Policija je utvrdila identitet osumnjičene u suradnji s PU šibensko-kninskom. 

Osumnjičena je tijekom jučerašnjeg dana privedena u prostorije Policijske uprave istarske te je ispitana, a danas u jutarnjim satima privedena je pritvorskom nadzorniku, priopćila je PU Istarska. 

Policija je poslala upozorenje građanima da upućivanje poziva ili poruka o lažnim dojavama za bombe nije bezazlena šala, već je riječ o kaznenom djelu, za koje je propisana kazna zatvora do tri godine.

Pročitajte i ovo Avenue Mall 12. prijetnja VIDEO Policija pročešljala sva tri trgovačka centra u Zagrebu: Dojave o bombama su bile lažne

Kazneno djelo lažne uzbune čini tko lažno obavijesti policiju ili drugu javnu službu koja osigurava red ili pruža pomoć o događaju koji iziskuje hitno djelovanje te službe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Evakuirali Avenue Mall FOTO Policija pročešljala trgovački centar: Dojava o bombi bila je lažna

Svaka takva dojava zahtjeva angažiranje hitnih službi, što može izazvati probleme jer dok policija ili druge službe tragaju za mogućom eksplozivnom napravom, možda upravo u tom trenutku netko doista treba pomoć policije, naveli su. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene