Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Podignuta je kaznena prijava protiv rukovoditelja i direktora tvrtke za održavanje Plus Ri Tank, zbog dovođenja u opasnost svojih radnika, sa smrtnom posljedicom.


Kaznena prijava podignuta je protiv 51-godišnjeg M.Š, koji je direktor tvrtke, i protiv 50-godišnjeg Đ.D., rukovoditelja iste tvrtke.

Vezani članci Sporna zvijezda Zvijezda petokraka uzburkala duhove u Rijeci: "Bilo bi smiješno da nije tužno" Slika nije dostupna Smrt radnika kod tvornice Zvijezda: 'To su nam poruke za ubuduće'

Policija navodi kako dvojica muškaraca nisu prema propisima i pravilima osigurali zaštitu na radu. Vlasnik nije osigurao zaštitnu opremu, točnije, masku, užad i pojas. Navodi se kako su radnici obavljali posao bez nadzora stručne osobe, a rukovoditelj nije poduzeo zaštitne mjere i niti je provjerio prisustvo opasnih plinova.

>> Radnici preminuli čisteći septičku jamu

Zbog navedenih propusta pretpostavlja se da je jednog radnika omamio ugljični dioksid. Drugi se spustio u septičku jamu kako bi mu pomogao, no i njega je omamio plin. Nakon toga su rukovoditelj tvrtke i treći radnik stavili masku i spustili se u septičku jamu te pokušali reanimirati radnike, no nisu uspjeli.

Podsjetimo, nesreća u kojoj su smrtno stradala dva radnika tijekom čišćenja septičke jame dogodila se u 20. ožujka, u krugu poduzeća 'Zvijezda' u Zagrebu. Smrtno su stradali 34-godišnji i 44-godišnji radnik, koji su prije ove tragedije imali 5-6 godina radnog iskustva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook