Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija u septičkoj jami

Kaznena prijava protiv direktora i rukovoditelja tvrtke zbog smrti dvoje radnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podignuta je kaznena prijava protiv rukovoditelja i direktora tvrtke za održavanje Plus Ri Tank, zbog dovođenja u opasnost svojih radnika, sa smrtnom posljedicom.

Kaznena prijava podignuta je protiv 51-godišnjeg M.Š, koji je direktor tvrtke, i protiv 50-godišnjeg Đ.D., rukovoditelja iste tvrtke.

Pročitajte i ovo Radovi u Karlovcu - 1 Muke po obnovi Pucaju zgrade, poplava u podrumu, problemi s pitkom vodom... Stanari Zvijezde su očajni, gradonačelnik im poručio: ''Svi smo dio problema i rješenja'' Radovi u Karlovcu - 1 Zvijezda u problemima Zbog radova dovedeni su na prosjački štap: ''Egzistencija mi je dovedena ne do ruba, nego preko njega''

Policija navodi kako dvojica muškaraca nisu prema propisima i pravilima osigurali zaštitu na radu. Vlasnik nije osigurao zaštitnu opremu, točnije, masku, užad i pojas. Navodi se kako su radnici obavljali posao bez nadzora stručne osobe, a rukovoditelj nije poduzeo zaštitne mjere i niti je provjerio prisustvo opasnih plinova.

>> Radnici preminuli čisteći septičku jamu

Zbog navedenih propusta pretpostavlja se da je jednog radnika omamio ugljični dioksid. Drugi se spustio u septičku jamu kako bi mu pomogao, no i njega je omamio plin. Nakon toga su rukovoditelj tvrtke i treći radnik stavili masku i spustili se u septičku jamu te pokušali reanimirati radnike, no nisu uspjeli.

Podsjetimo, nesreća u kojoj su smrtno stradala dva radnika tijekom čišćenja septičke jame dogodila se u 20. ožujka, u krugu poduzeća 'Zvijezda' u Zagrebu. Smrtno su stradali 34-godišnji i 44-godišnji radnik, koji su prije ove tragedije imali 5-6 godina radnog iskustva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene