Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Zagrebu

Radnici preminuli čisteći septičku jamu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica radnika poduzeća tvrtke za saniranje septičkih jama preminula su tijekom čišćenja septičke jame u krugu poduzeća 'Zvijezda' u Zagrebu.

Tragedija se dogodila oko 17 sati sati u Čavićevoj ulici, izvijestila je PU zagrebačka. Radi se, doznajemo, o 34-godišnjem i 44-godišnjem radniku, koji su prije ove tragedije imali 5-6 godina radnog iskustva u poslu čišćenja septičkih jama.

Pročitajte i ovo Bicikl, ilustracija Hitna joj nije stigla pomoći Tragedija u Podravini: Pala s bicikla i poginula, pronašao je poštar Devet novih kamiona Čistoće - 2 Spomenuo i Jakuševec FOTO Stigli novi kamioni: Tomašević otkrio i kad bi mogla početi sanacija odrona na Jakuševcu

Informaciju o nesreći potvrdio je za Dnevnik.hr i Ivica Mamić iz markentiške agencije Integralni marketing koja obavlja PR za Zvijezdu te je dodao kako se radi o dvojici radnika tvrtke 'Rijekatank'.

Informaciju je potvrdio i direktor tvrtke Rijeka Tank, Milorad Šmitran, no nije mogao komentirati događaj, jer nije dovoljno upućen u okolnosti pod kojima se dogodio. 'Konačan ishod je bio, eto, loš', rekao je Šmitran.

>> Preminuo jedan od dvojice teško ozlijeđenih radnika u eksploziji u Plivi

Pretpostavlja se kako se radi o trovanju ugljičnim monoksidom. Još nekoliko kolega dvojice radnika pokušalo je priskočiti u pomoć, nakon što je navedenoj dvojici pozlilo, no nije im bilo pomoći.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba izvijestio je večeras da prve informacije koje imaju govore da su prilikom čišćenja kanalizacijskoga mjernog sustava dvojica radnika otrovana sa, za sada, nepoznatim agensima.

U priopćenju toga ureda stoji da će više informacija biti poznato nakon istrage koju provodi Policijska uprava zagrebačka te da su na terenu i djelatnici njihova ureda.

Okolnosti nesreće zasad nisu poznate, a policijski očevid je u tijeku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene