Prometna nesreća u Turnju (Foto: Pixsell, Kristina Štedul Fabac) 1
Prometna nesreća u Turnju (Foto: Pixsell, Kristina Štedul Fabac) 1 Foto: Pixsell, Kristina Štedul Fabac

Karlovačka policija objavila je kako je desetogodišnji dječak, koji je u petak poginuo uslijed naleta teretnog vozila u karlovačkoj gradskoj četvrti Turnju, nepropisno i neoprezno prelazio cestu na dionici D1.


"Provedenim kriminalističkim istraživanjem, koje je obuhvatilo pregled snimke videonadzora s obližnje pekare, te iskazom svjedoka očevica utvrđeno je da se nesreća dogodila uslijed nepropisnog i neopreznog prelaženja djeteta biciklom preko kolnika ceste u trenutku kada je vozač teretnog vozila prelazio preko pješačkog prijelaza, ispred kojeg je prethodno bio zaustavljen jer je propustio pješake", rekao je načelnik policijske uprave Karlovac Darko Bratić.

Vezani članci Mališani i štenci Roditelji iznenadili djecu štencima, preslatke reakcije uljepšat će vam dan Neda Arnerić (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Neda Arnerić 2018. godine iskreno nam je priznala jednu stvar za kojom je žalila: ''Naprosto Bog nije htio"

Desetogodišnjak je poginuo u petak u Turnju na pješačkom prijelazu prometno najopterećenije gradske četvrti u Karlovcu, gdje se u nedjelju održao prosvjed stanovnika.

Prometna nesreća u Turnju (Foto: Pixsell, Kristina Štedul Fabac) 1
Prosvjed u Turnju (Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL) Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

Nakon mirnog prosvjeda ministar prometa Oleg Butković u ponedjeljak je najavio da će prometna inspekcija analizirati taj slučaj i vidjeti što se može napraviti za povećanje sigurnosti. Također je najavio početak gradnje zaobilaznice 2020. godine.