Oleg Butković (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Oleg Butković (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković najavio je u ponedjeljak inspekciju dionice D1 u Turnju, gdje je prije tri dana poginuo 10-godišnji dječak, te izgradnju zaobilaznice prema Vukmanićkom Cerovcu, koja će početi 2020. godine.


"Najprije želim izraziti sućut obitelji poginulog dječaka, ta tragedija nije dobra i sve nas je skupa dotaklo na neki način. Što se tiče te dionice, prometna inspekcija i ljudi iz Hrvatskih cesta na terenu su i vidjet će što se može dodatno učiniti za sigurnost na toj dionici. Taj dio ceste na D1, gdje je dosta intenzivan promet, obnovljen je, napravljeni su nogostupi i signalizacija. Vidjet ćemo je li moguće još nešto napraviti za povećanje sigurnosti", kazao je je ministar.

Vezani članci Prometna nesreća kamion (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatske prometnice u mjesec dana odnijele 37 života: "Moramo napraviti ceste koje opraštaju pogreške" U slavonskom mjestu Čaglin život ljudima zagorčava nedovršena cesta (Foto: Dnevnik.hr) Ogorčeni mještani izgubili su strpljenje i prijete blokadom: Zašto cesta kojom dnevno prođe i 200 kamiona još nije dovršena?

Butković je istaknuo kako Hrvatske ceste planiraju graditi zaobilaznicu u vrijednosti od 80 milijuna kuna.

"U ovom se trenutku noveliraju projekti i ide se prema ishodovanju lokacijske dozvole, a do 2020. godine kreće se u izgradnju", najavio je Butković.

Butković je slučaj pogibije komentirao nakon dodjele nagrade studentima sudionicima natječaja koncesionara Istarskog ipsilona Bina-Istra.

Podsjetimo, nakon slučaja pogibije dječaka u Turnju mještani su u nedjelju organizirali prosvjed. Skup je prošao bez incidenata, a stanovnici Turnja iskazali su revolt zbog stradavanja djeteta iako su godinama upozoravali nadležna tijela da je život uz tu prometnicu opasan i da se zaobilaznica gradi desetljećima.(Hina)